Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató

2024. április 2. 14:52
Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe.

Szabó Erik a White Unicorn befektetőcég alapítója 1999-ben végzett az akkor még Veszprémi Egyetemen, a Pannon Egyetem jogelődjén informatika szakon, majd különböző cégeivel sikert sikerre halmozott az üzleti világban. Jelenleg a White Unicorn befektetőcéget vezeti, aminek egyben alapítója is, fő profiljuk pedig az, hogy piaci tapasztalatokkal és tőkével is segítsék a fiatal startupok ötletgazdáit a vállalkozások indításában és fejlesztésében.

Szabó Erik, dr. Gelencsér András, Csillag ZsoltSzabó Erik, dr. Gelencsér András, Csillag Zsolt

A White Unicorn így kapcsolódott össze a Pannon Egyetemmel, kedden délelőtt pedig egy együttműködési megállapodás aláírásával formailag is megpecsételték, hogy a jövőben a Veszprémben létrejött innovatív ötletek piacra segítésében is közreműködnek majd.

Az eseményen dr. Gelencsér András rektor elmondta: a Pannon Egyetem az elsők közt van az országban a különböző kutatások és fejlesztések számában, jelenleg több mint 100 ilyen projekt zajlik az egyetemen, a partnereik száma pedig meghaladja a hétszázat. Sőt, több olyan fejlesztésük is van már, ami sikeresen teljesítette a piaci elvárásokat, ilyen például a MOL-lal közösen fejlesztett gumibitumen. Az egyetem láthatóságát viszont erősíteni kell ilyen téren, hiszen sokszor a végeredmény létrejötte után a háttérben marad az, hogy hol, milyen tudásbázison jöttek létre ezek a termékek. Ilyen szempontból a White Unicornnal való együttműködés segíthet a Panon Egyetem piaci láthatóságának fejlesztésében is – emelte ki dr. Gelencsér András.

Szabó Erik, a befektetőcég alapító ügyvezetője kiemelte: elsősorban orvosi-informatikai fejlesztéseket terveznek felkarolni, tehát prioritást élveznek az élettudománnyal foglalkozó projektek. Hozzátette:  amikor eldöntötték a White Unicornnál, hogy nyitnak az egyetemek felé is, nem volt kérdés, hogy a Pannon Egyetem lesz az első, akiket megkeresnek – tekintettel arra, hogy Szabó Erik itt végezte el az informatikai szakot még a 90-es évek végén.

Csillag Zsolt kancellár az ünnepélyes aláíráson főleg az egyetemek átalakuló szerepéről beszélt, amiben az oktatás mellett ma már a tudományos munka és az innováció is ugyanolyan fontos. Ma már nincs olyan sikeres hazai felsőoktatási intézmény, amely csak a kiváló oktatásból rentábilis lehetne, muszáj a piacon is jelen lenniük – mondta a kancellár.

Ehhez pedig nélkülözhetetlenek az olyan partnerek, akik saját tapasztalatukkal és olykor tőkebefektetéssel is támogatják a piacon az egyetem falai közt létrejött projekteket, ráadásul ők piaci szemléletükkel a marketingben is sokat hozzá tudnak tenni a nagy egészhez, aminek a végén sikeres tud lenni egy új fejlesztés, vagy eszköz.

Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Pannon Egyetem Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Reneszánszát éli a társadalomtudományok és bölcsész-képzések népszerűsége, de a reáltudományok slágerszakjai is őrzik előkelő helyüket a Pannon Egyetem kínálatában. A szerdai felvételi ponthatárok kihirdetése után most az egyetem vezetősége ismertette a számokat és statisztikákat, ahol kiderült az is, hogy milyen ösztöndíjjal segítik azokat, akik önköltséges képzésen tudják csak elkezdeni egyetemi tanulmányaikat. tegnap 16:06 Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. 2024. július 25. 11:59 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.