Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C

Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató

2024. április 2. 14:52
Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe.

Szabó Erik a White Unicorn befektetőcég alapítója 1999-ben végzett az akkor még Veszprémi Egyetemen, a Pannon Egyetem jogelődjén informatika szakon, majd különböző cégeivel sikert sikerre halmozott az üzleti világban. Jelenleg a White Unicorn befektetőcéget vezeti, aminek egyben alapítója is, fő profiljuk pedig az, hogy piaci tapasztalatokkal és tőkével is segítsék a fiatal startupok ötletgazdáit a vállalkozások indításában és fejlesztésében.

Szabó Erik, dr. Gelencsér András, Csillag ZsoltSzabó Erik, dr. Gelencsér András, Csillag Zsolt

A White Unicorn így kapcsolódott össze a Pannon Egyetemmel, kedden délelőtt pedig egy együttműködési megállapodás aláírásával formailag is megpecsételték, hogy a jövőben a Veszprémben létrejött innovatív ötletek piacra segítésében is közreműködnek majd.

Az eseményen dr. Gelencsér András rektor elmondta: a Pannon Egyetem az elsők közt van az országban a különböző kutatások és fejlesztések számában, jelenleg több mint 100 ilyen projekt zajlik az egyetemen, a partnereik száma pedig meghaladja a hétszázat. Sőt, több olyan fejlesztésük is van már, ami sikeresen teljesítette a piaci elvárásokat, ilyen például a MOL-lal közösen fejlesztett gumibitumen. Az egyetem láthatóságát viszont erősíteni kell ilyen téren, hiszen sokszor a végeredmény létrejötte után a háttérben marad az, hogy hol, milyen tudásbázison jöttek létre ezek a termékek. Ilyen szempontból a White Unicornnal való együttműködés segíthet a Panon Egyetem piaci láthatóságának fejlesztésében is – emelte ki dr. Gelencsér András.

Szabó Erik, a befektetőcég alapító ügyvezetője kiemelte: elsősorban orvosi-informatikai fejlesztéseket terveznek felkarolni, tehát prioritást élveznek az élettudománnyal foglalkozó projektek. Hozzátette:  amikor eldöntötték a White Unicornnál, hogy nyitnak az egyetemek felé is, nem volt kérdés, hogy a Pannon Egyetem lesz az első, akiket megkeresnek – tekintettel arra, hogy Szabó Erik itt végezte el az informatikai szakot még a 90-es évek végén.

Csillag Zsolt kancellár az ünnepélyes aláíráson főleg az egyetemek átalakuló szerepéről beszélt, amiben az oktatás mellett ma már a tudományos munka és az innováció is ugyanolyan fontos. Ma már nincs olyan sikeres hazai felsőoktatási intézmény, amely csak a kiváló oktatásból rentábilis lehetne, muszáj a piacon is jelen lenniük – mondta a kancellár.

Ehhez pedig nélkülözhetetlenek az olyan partnerek, akik saját tapasztalatukkal és olykor tőkebefektetéssel is támogatják a piacon az egyetem falai közt létrejött projekteket, ráadásul ők piaci szemléletükkel a marketingben is sokat hozzá tudnak tenni a nagy egészhez, aminek a végén sikeres tud lenni egy új fejlesztés, vagy eszköz.

Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Tizennégy lépésben a fenntarthatóbb jövőért Tizennégy lépésben a fenntarthatóbb jövőért Nyolcadik alkalommal rendezte meg a VKSZ Zrt. a Fenntarthatóság MindenKOR rendezvényüket, melyet idén a Pannon Egyetemmel közösen szerveztek meg. 2024. május 24. 23:14 A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és a Pannon Egyetem is azt a célt tűzte ki, hogy a maga nemében a nemzetközi élvonalba kerüljön, és e cél elérésében egymást is támogatják – ez volt a fő üzenete az intézményben pénteken tartott sajtótájékoztatónak. 2024. május 24. 15:52 Ismét megrendezi a Pannon Egyetem és a VKSZ Zrt. a Fenntarthatóság MindenKOR rendezvényét Ismét megrendezi a Pannon Egyetem és a VKSZ Zrt. a Fenntarthatóság MindenKOR rendezvényét Most hétvégén, immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a VKSZ Zrt. a Pannon Egyetemmel közösen a Fenntarthatóság MindenKOR című rendezvényét, melynek központi témája idén a komposztálás lesz.   2024. május 22. 11:09 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.