Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
17°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
17°C

A Balatoni jegesmedvék most menhelyi állatoknak segítettek

2024. április 6. 20:39
Pribék István és a Balatoni jegesmedvék csapata jótékonysági céllal szervezett jeges fürdőzést a Balatonban szombat délelőtt. Az eseményen összegyűjtött adománnyal a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Alapítványt támogatták.
 

A Balatoni Jegesmedvék alapítójának és trénerének, Pribék Istvánnak mindig is szívügye volt az állatvédelem, nem véletlenül a jegesmedvét - egy kihalás szélén álló állatfajt – választott a kabalájának.

,,A rendezvény nagyon sikeres volt, nem csak a szokásos csapat gyűlt össze, néhány újonc is csatlakozott hozzánk a jó ügy érdekében. Összesen 100 000 forintot sikerült összegyűjtenünk, amelyet jövő hét szerdán, Ovádi Péterrel fogunk átadni az alapítvány részére” – mondta el István a Vehírnek.

Pribék István és Ovádi PéterPribék István és Ovádi Péter

,,Nagyon fontos számomra az egészséges életmód és sport, az pedig, hogy ezzel ma az állatvédelmet támogattuk csak hab a tortán. Köszönöm a Balatoni jegesmedvék csapatának és Pribék Istvánnak, hogy a mai hidegfürdőzés bevételével a PUMIt támogatták!” – köszönte meg Ovádi Péter, állatvédelemért felelős kormánybiztos a rendezvény után a szervezőknek, aki nem csak ellátogatott az eseményre, de aktív résztvevőként is jelen volt.

Lassan vége a téli szezonnak, a Balatoni jegesfürdőzésnek, a mai 1,5 órás eseményen is már 12 fokos vízben merülhettek el a jótékonykodók. A reggelt légzésgyakorlatokkal kezdték, a bemelegítés után pedig jöhetett a fürdőzést, melyet újabb, az egész testet átmozgató gyakorlatokkal zártak.

Nem az első alkalom, hogy a Balatoni jegesmedvék gondolnak másokra is. Eddig is több alkalommal szerveztek gyűjtéseket rászorulók számára. A következő ilyen alkalom a tréner születésnapján, árpilis 17-én Városlődön lesz, ahol az egyik lakosnak gyűjtenek, akinek egy tűzesetben lakhatatlanná vált a háza.

A balatoni szezon októbertől-májusig tart, de kezdőket is várnak Istvánék mindig, nyáron a jeges fürdőket 150 kg jéggel töltik meg, illetve edző,- hidegtáborokat is szerveznek belföldön és külföldön egyaránt. A csatlakozással ráadásul nem csak a saját egészségünkért tehetünk, hanem a hasonlóan fontos és jó ügyekért is.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. ma 15:28 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. ma 15:56 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. ma 9:21 Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Felnőtt férfi labdarúgó válogatottunk sorozatban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra, június 14-től pedig kiderül, hogy idén meddig menetel csapatunk Marco Rossi vezetésével. Most ismét egy játékra hívjuk olvasóinkat, ahol leginkább a labdarúgó Európa-bajnoksággal és a magyar válogatottal kapcsolatos tudásra lesz szükség, hogy aztán a szerencsések megnyerhessék a három darab tízezer forint értékű sportszer vásárlási utalvány egyikét. ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.