Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
32°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
32°C

Női kézilabda olimpiai selejtező: Kamerun helyett Nagy-Britannia játszik Debrecenben

2024. április 10. 7:47 // Forrás: MTI
Kamerun női kézilabda-válogatottja utazási nehézségek miatt távol marad a csütörtöktől vasárnapig tartó debreceni olimpiai selejtezőtől, így a házigazda magyarok, valamint a svédek és a japánok mellett a brit csapat lép pályára a tornán.

A magyar szövetség kedd esti bejelentése szerint a Kameruni Kézilabda Szövetség jelezte a nemzetközi szövetségnek (IHF), hogy nem tudja megoldani női válogatottja Magyarországra utaztatását, így az afrikai együttes nem lép pályára Debrecenben.    

Az IHF közleményében kiemeli, hogy az IHF, a Magyar Kézilabda Szövetség, a magyar Külgazdasági- és Külügyminisztérium, valamint a nemzetközi diplomáciai szervek erőfeszítései ellenére Kamerun nem tudta megoldani beutazását Európába, és más afrikai csapat sem tudta átvenni az Afrika-bajnokság ezüstérmese, Kamerun helyét, így az IHF végrehajtó bizottsága szabályainak megfelelően szabadkártyát adhatott a selejtezőre, és az "Új piacok programjával" összhangban Nagy-Britannia női válogatottját kérte fel az indulásra, amely a felkérést elfogadta.

Bordás Réka a magyar női kézilabda-válogatott edzésén a debreceni Főnix Arénában 2024. április 8-án. A magyar női válogatott április 11. és 14. között a Főnix Arénában szállhat harcba a párizsi olimpiai részvételért Kamerun, Japán és Svédország ellen. MTI/Czeglédi ZsoltBordás Réka a magyar női kézilabda-válogatott edzésén a debreceni Főnix Arénában 2024. április 8-án. A magyar női válogatott április 11. és 14. között a Főnix Arénában szállhat harcba a párizsi olimpiai részvételért Kamerun, Japán és Svédország ellen. MTI/Czeglédi Zsolt

A torna első két helyezettje szerez kvótát a párizsi nyári olimpiára.    

A debreceni női olimpiai selejtező módosított programja:

csütörtök:
15.30: MAGYARORSZÁG - Nagy-Britannia
18.00: Svédország-Japán

péntek:
18.00: Svédország-MAGYARORSZÁG
20.30: Japán-Nagy-Britannia

vasárnap:
16.45: Nagy-Britannia - Svédország
19.15: MAGYARORSZÁG-Japán

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.