Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
18°C
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
18°C

Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen

2024. április 28. 8:38
Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket.

Kutyasétáltatással, kvízzel, bemutatókkal várták az állatbarátokat a Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központba. Czink Vivien, a hely ügyvezetője úgy fogalmazott, rendkívül sikeres időszak áll mögöttük, hiszen nemrég indult el a központ, mégis gőzerővel dolgoznak azon, hogy minél több emberhez eljusson a felelős állattartás fontossága, és szeretnék felhívni a figyelmet az örökbefogadás lehetőségére.

Czink kiemelte, munkájuk során már nagy sikereket értek el, hiszen számos kutya szerető otthonra lelt. Hozzátette, a macskák valamiért kevésbé kelendőek, de bízik benne, hogy ez változni fog, hiszen a menhelyen jelenleg is tizenkét macska él, és egyébként harminc kutya.

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos úgy fogalmazott, hosszú út áll mögöttük, hiszen sok idő telt el az elképzelés és a megvalósítás között, de a tesztüzemen túl vannak, és rendkívül sikeresen telt. A nyíltnap egyik célja, hogy a térségben minél szélesebb körben megismerjék a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány működését, misszióját, hitvallását. Nem elég fenntartani a központot, működtetni is kell, sok segítségre van szükség, így önkéntesekére is, szerencsére sokan a PUMI mellé álltak. Az egyik legfontosabb cél a gyermekek edukálása, hiszen a ma gyermeke a jövő állattartója.

Gregor Bernadett színésznő is az alapítvány mellé állt, s a nyíltnapon személyesen is részt vett, hiszen szívügye a felelős állattartás. A színésznő elárulta, gyerekkora óta folyamatosan állatok közelségében van, csupán néhány olyan hónap telt el felnőtt életében, hogy nem élt együtt társállattal. Szomorúan látja, ha a felelős állattartás kifejezést nem mindenki érti és érzi fontosnak, de bízik abban, hogy a PUMI nyíltnapja is egy olyan mérföldkő, ahol az állatok szeretete, s azok felelős gondozása széleskörbe eljut.

Porga Gyula polgármester is köszöntet mondott a Központ dolgozóinak, s kiemelte, öröm látni, hogy milyen erős szellemiséget alkotnak az állatbarátok. Bízik abban, hogy a további munka is sikeres lesz, de úgy hiszi, a közös gondolkodás, az eddigi együttműködés megpecsételte a menhely jövőjét, sikerét.

A rendezvényen a Veszprémi Petőfi Színház vezetősége is kint volt, nem véletlen, hiszen a teátrum állatbarát intézmény, s szívügyük a felelős állattartás.

Szabó Eszter
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.