Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 10. Ármin
Veszprém
8°C
2024. május 10. Ármin
Veszprém
8°C

Hétgólos előnyben a Győr a negyeddöntőben

2024. április 27. 19:50 // Forrás: MTI
A Győri Audi ETO KC 30-23-ra nyert a címvédő norvég Vipers Kristiansand otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati, első mérkőzésén.

A hazaiak csak egyszer, 1-0-nál vezettek az egész mérkőzésen.    

A visszavágót egy hét múlva játsszák, a budapesti négyes döntőt pedig június első hétvégéjén rendezik az MVM Dome-ban.   

 Eredmény, negyeddöntő, első mérkőzés:
Vipers Kristiansand (norvég)-Győri Audi ETO KC 23-30 (9-15)
----------------------------------------------------------
    lövések/gólok: 39/23, illetve 44/30
    gólok hétméteresből: 6/4, illetve 3/3
    kiállítások: 6, illetve 10 perc

Érdekesség, hogy ez a két együttes nyerte 2017 óta valamennyi befejezett BL-sorozatot: 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben a kisalföldi, majd a koronavírus-járvány miatt törölt kiírást követően 2021-ben, 2022-ben és tavaly is a norvég együttes diadalmaskodott.  

Már a 12. percben időt kért a norvégokat irányító Hlavaty Tamás, mert a vendégek - akiktől csak Yvette Broch hiányzott - remekül kezdtek és 6-3-ra elléptek. A rövid szünet sem törte meg az ETO lendületét, a 22. percben már 12-5-ös előnyben volt, és ezt a különbséget megőrizte a szünetig. Az első félidőben a győrieknek hárommal több kapura lövésük volt és hárommal kevesebbet hibáztak, mint a lassan játszó, a felállt védőfallal szemben sokat bizonytalankodó Vipers.

A második felvonás elején Katrine Lunde védéseire alapozva tartotta a különbséget a címvédő, majd a 47. percben már "csak" négy találat volt a hátránya. A norvégok átmenetileg elbizonytalanították ellenfelüket, amelyből harmadik kiállítása miatt nyolc perccel a vége előtt kivált Kari Brattset. Szinte folyamatosan emberhátrányban kellett kézilabdáznia az ETO-nak, amely ehhez is alkalmazkodott és egy újabb hármas gólsorozattal a vártnál is magabiztosabbá tette sikerét.

Ana Gros hat, Kari Brattset és Veronica Kristiansen négy-négy góllal, Silje Solberg tíz védéssel járult hozzá a győzelemhez. A hazaiaknál Lysa Tchaptchet Defo öt, Anna Vjahirjeva négy alkalommal talált be, Katrine Lunde tíz védést mutatott be.

A két csapat 12. egymás elleni tétmérkőzésén négy vereség mellett nyolcadszor nyert a Győr.

Korábban:

Kapcsolódó cikk
Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben
A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton
vehir.hu
további cikkek
Kézilabda BL: az Esbjerggel játszik a Győr a női elődöntőben női kézilabda BL Kézilabda BL: az Esbjerggel játszik a Győr a női elődöntőben A Győri Audi ETO KC a dán Team Esbjerggel találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. 2024. május 7. 22:09 Női kézilabda BL: Esbjergben is kikapott, nem jutott négyes döntőbe a Ferencváros kézilabda Női kézilabda BL: Esbjergben is kikapott, nem jutott négyes döntőbe a Ferencváros Az előző idényben ezüstérmes Ferencváros nem jutott be a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel hazai egygólos vereségét követően vasárnap idegenben 29-24-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett Esbjergtől. 2024. május 5. 17:54 Női kézilabda BL: kétgólos hazai vereséggel jutott négyes döntőbe a Győr kézilabda Női kézilabda BL: kétgólos hazai vereséggel jutott négyes döntőbe a Győr Az elmúlt idényben bronzérmes Győri Audi ETO bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel idegenbeli hétgólos sikerét követően a negyeddöntő szombati visszavágóján saját közönsége előtt 26-24-re kapott ki a címvédő norvég Vipers Kristiansandtól. 2024. május 4. 22:03 Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben női kézilabda BL Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton 2024. április 27. 19:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.