Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C

A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez

2024. április 30. 15:56
Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán.

Az Ifjúsági Koncepció megújítása során az egyik legnagyobb igényként a lakhatási támogatás jelent meg, ezért a közgyűlés határozata szerint idén 30 millió forintot biztosít a város a fiatalok és munkavállalók lakhatási támogatására.

Az alpolgármester úgy véli a legkritikusabb időszak egy fiatal felnőtt életében, amikor kikerül a közoktatásból, ezért még ebben az életkezdési szakaszban van a legnagyobb támogatásra szükségük.

A támogatásra két pályázati kategóriát nyitnak meg, az igénybevehető teljes támogatási összeg nettó 300 ezer forintot jelent, amelyet az Ifjúsági Közalapítvány fog folyósítani. Pályázhatnak a 18-35 év közötti személyeknek, akiknek veszprémi állandó lakhellyel vagy tartózkodási hellyel kell rendelkezni, bérleti szerződéssel, és csak olyan veheti igénybe, akinek nincsen a tulajdonában ingatlan.

Az önkormányzathoz tartozó szerveknél vagy intézménynél dolgozó fiataloknak a támogatását is szeretné a város erősíteni, ezzel is vonzóvá tenni a köztisztviselői, közalkalmazotti pályát és a fiatal pályakezdők számára is szeretnének segítséget nyújtani. A másik kategóriában így a 18 és 30 évet betöltött közötti fiatalok pályázhatnak, szintén szükséges hozzá a veszprémi állandó lakcím, vagy ideiglenes tartózkodási hely, bérleti szerződés bemutatása. Csak olyanok pályázhatnak, akik veszprémi munkahellyel rendelkeznek, tehát kinevezés, munkaszerződés vagy munkavégzésre irányuló jogviszonyra van szükség a sikeres elbíráláshoz.

Az alpolgármester hozzátette, hogy bízik benne, ezzel olyan pályakezdő fiatalokat is tudnak segíteni, akik eddig talán nem Veszprémben éltek, de szeretnének a továbbiakban itt dolgozni.

Egy másik támogatási formáról is döntött a közgyűlés, az újszülöttek után járó támogatási lehetőséget Kovács Rajmund, önkormányzati képviselő javaslatára fogadták el, és dolgozták ki annak részleteit.

,,Az önkormányzat korábban egy kisebb csomag volt, amit az újszülöttek számára adtunk. Szerettük volna, hogyha most az újszülötteknek való támogatást egy kicsit modernebb formában tudjuk megadni, és ez pénzbeli támogatást fog jelenteni” – mondta el Hegedűs Barbara.

Erre az összegre minden veszprémi újszülött szülei pályázhatnak, olyanok, akiknek gyermeke 2024. január 1-je után született, fél évre visszamenőleg alanyi jogon járó és egyszeri 50 ezer forintos támogatást jelent.

Az újszülöttek támogatására összesen 20 millió forint keretösszeget különített el az önkormányzat, annak alapján, hogy az elmúlt öt évben átlagosan évente 387 veszprémi lakóhelyű kisgyermek született. 

A pályázatokhoz szükséges dokumentumokat, és részleteket Veszprém város honlapján mindenki megtalálja, a fiataloknak járó támogatására május 1-től lehet pályázni, és május 31-ig várjuk a pályázatokat, az újszülöttek szüleinek kérvényére folyamatos a folyósítás.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. ma 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. 2024. július 13. 12:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.