Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
20°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
20°C

A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt

2024. május 23. 11:23
Ferenc pápa 2024. május 23-án a Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot aláírásával elismerte.

"Ez azt jelenti, hogy az Egyház az oltárra emeli és a boldogok sorában fogja tisztelni Bódi Mária Magdolnát, aki tisztaságával, szolgáló szeretetével és alázatosságával munkálkodott embertársainak testi és lelki gazdagodásában. A történelem egyik legvérzivatarosabb időszakában életének fő célja volt a lelkek vezetése Krisztushoz.

Ezentúl tehát hivatalosan is vértanúnak nevezhetjük őt."

- közölte a hírt dr. Udvardy György, veszprémi érsek.

Hozzátette: "az 1945-ben elindult kanonizáció, a több évtized imádság és munka után különös kegyelem és ajándék számunkra Ferenc pápa elismerése. Ezért hálás köszönetet mondunk Szentatyánknak és tovább folytatjuk imádságunkat, melyben kérjük Bódi Mária Magdolna közbenjárását. Külön ajándék a Veszprémi Főegyházmegye számára, hogy a pápai elismerés Mindszenty József – aki elindította Magdi boldoggá avatási eljárását – veszprémi püspök kinevezésének 80. évfordulója évében történt.

Bódi Mária Magdolna életével és boldoggá avatási eljárásával korábban hosszabb riportunkban is foglalkoztunk, amit az alábbi linken ismét elolvashatnak.

Kapcsolódó cikk
Hét éve vizsgál a Vatikán egy veszprémi ügyet, hamarosan döntés várható
Jelenleg a vatikáni Szentek Ügyeinek Dikasztériuma hivatala vizsgál egy veszprémi ügyet,  (Processus Vesprimiensis), amiben hamarosan döntés várható. Amennyiben a püspökök és bíborosok rendes ülése, valamint a Szentatya is, elfogadja azt a szakértői anyagot, amely összeállítása közel nyolcvan éve indult Magyarországon, akkor a helyi boldogok sora újabb taggal bővülhet Bódi Mária Magdolna személyében.
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.