Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
20°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
20°C

Már padel pályája is van Veszprémnek

2024. május 26. 12:12
A tenisz és a fallabda szabályain alapul, de mégis önálló sportágként hódít az egész világon a padel, aminek most már Veszprémben is van pályája a dózsavárosi jégcsarnok mellett.

Az egész világon több, mint ötven országban van jelen és huszonötmillióan rendszeresen űzik a padel sportágat, amit leginkább a tenisz és fallabda keverékeként lehetne jellemezni. A szabályai egyszerűek, egy ütő segítségével kell a labdát a háló fölött átütni az ellenfél térfelére, pont, mint a teniszben, viszont alap- és oldalvonalak nincsenek, az egész pályát körbeveszi egy üvegfal, amire rápattanhat a labda, így még izgalmasabbá téve a játszmákat.

Ilyen pályából épült rögtön három is a Dózsavárosban lévő jégcsarnok mellett köszönhetően a Németh Balázs által vezetett egyesületnek, akik a csarnok után egy újabb hiánypótló sportpályával gazdagították a veszprémi lehetőségeket, valamint az egyesületben létrehozták apadel szakosztályt is.

Keresztes Péter, Ovádi Péter, Hegedűs Barbara, Sterbik Árpád, Németh BalázsKeresztes Péter, Ovádi Péter, Hegedűs Barbara, Sterbik Árpád, Németh Balázs

A hivatalos avatóünnepséget szombat délután tartották, egyben ez volt az Országos Padel Csapatbajnokság második fordulója is, tehát a pályát rögtön profi sportolók is kipróbálhatták.

Az eseményen jelen volt Hegedűs Barbara alpolgármester, a Dózsaváros önkormányzati képviselője, aki köszöntőjében méltatta Németh Balázsék sportért végzett munkáját, akik, mint fogalmazott úttörők a veszprémi sportéletben.

Hegedűs Barbara után Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is gratulált a beruházáshoz, amit az egyesület saját erőből és TAO-forrásból közel 30 millió forintból valósított meg.

Rajtuk kívül Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém kapusedzője - aki a kézilabda mellett a padelnek is nagy rajongója - valamint Keresztes Péter, a Magyar Padel Szövetség elnöke is ott volt az ünnepségem. Utóbbi reményét fejezte ki, hogy a padel hamarosan bekerülhet az olimpiai sportágak közé is, hiszen rohamtempóban növekszik a népszerűsége az egész világon. Hazánkban is több ezren űzik ezt a sportot, a szövetség részéről ők pedig kiváltképpen az utánpótlás-nevelésre helyezik a hangsúlyt. Jelenleg több, mint hetven ilyen pálya van Magyarországon és száznyolcvan igazolt játékos.

A veszprémi padel pálya használatáról legegyszerűbben az erre létrehozott Facebook-oldalon lehet tájékozódni, valamint itt több hasznos tippet is adnak, hogy hogyan érdemes belevágni ennek a sportágnak a felfedezésébe.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. tegnap 20:49 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. tegnap 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. tegnap 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. 2024. június 13. 17:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.