Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rossi: tovább akarunk jutni a csoportból, de ez nem csak rajtunk múlik

2024. május 28. 8:37 // Forrás: MTI
A magyar labdarúgó-válogatott célja a továbbjutás a házigazda németeket, valamint a skótokat és a svájciakat is felvonultató csoportból a június 14-én kezdődő Európa-bajnokságon, de Marco Rossi szövetségi kapitány szerint ez nem csak a csapaton múlik.

Az olasz szakember a telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón hangsúlyozta, véleménye szerint a német válogatott - különösen hazai környezetben - nemcsak a csoportnak, hanem az Eb-nek is az egyik esélyese. Hozzátette, Svájc a nagy tornákon mindig képes arra, hogy továbblépjen a csoportból, a skótok pedig az utóbbi időszakban mutatott játékuk fényében bármikor, bármilyen körülmények között veszélyes ellenfelek lehetnek.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz csoportba kerültünk, bár talán nem annyira, mint a legutóbbi Eb-n. De nem ijedünk meg a kihívásoktól, magabiztosak vagyunk, és tudjuk, hogy bármelyik riválissal szemben van esélyünk a győzelemre, ahogyan ki is kaphatunk. Amit mi meg tudunk tenni, az az, hogy a lehető legjobban felkészülünk, önbizalommal telve vágunk neki a tornának, és reméljük, hogy a szerencse is mellénk áll, ahogyan erre nemcsak a futballban, hanem az élet minden területén szükség van" - fogalmazott Rossi.

A kapitány elmondta, a jövő héten sorra kerülő két barátságos találkozó, az írek ellen idegenben, valamint Izrael ellen Debrecenben azt a célt szolgálja, hogy segítse az együttes eredményes felkészülését.

"Két különböző stílusban játszó csapatról van szó, de mi mindkét összecsapást nagyon komolyan vesszük, mert ezek fontos részei a felkészülésnek" - jelentette ki.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a csapat sajtótájékoztatóján a telki edzőközpontban 2024. május 27-én. A válogatott megkezdte felkészülést a közelgő Európa-bajnokságra. MTI/Szigetváry ZsoltMarco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a csapat sajtótájékoztatóján a telki edzőközpontban 2024. május 27-én. A válogatott megkezdte felkészülést a közelgő Európa-bajnokságra. MTI/Szigetváry Zsolt

Az 59 éves szakvezető azt mondta, meccsről meccsre gondolkodnak, a válogatott tagjai számára jelenleg a Svájc ellen június 15-én sorra kerülő első csoportmérkőzés "életük legfontosabb összecsapása".

"Tudjuk, hogy a szurkolóink nagyon izgatottak, az elvárásaik pedig eléggé magasak. Büszkék vagyunk arra, hogy kijutottunk az Eb-re, de nemcsak azért utazunk el Németországba, hogy részt vegyünk a tornán, hanem azért is, hogy valami nagyszerű élménnyel ajándékozzuk meg magunkat és a magyar drukkereket" - nyilatkozta Rossi.

A kapitány elmondta, a teljes keretből négyen nincsenek még Telkiben, az Egyesült Államokban légióskodó Gazdag Dániel, valamint a Koreai Köztársaságban játszó Ádám Martin később csatlakozik, ahogyan a svájci élvonalban szereplő Bolla Bendegúz, valamint az Angliából érkező Callum Styles is. Lang Ádámmal és Fiola Attilával kapcsolatban Rossi kijelentette, mindketten készen állnak az edzésre és a felkészülésre, utóbbi esetében azonban az ütközéseket még kerülni kell.

A játékosok közül a Le Havre együttesével a francia élvonalban maradt Loic Nego vett részt a sajtótájékoztatón, aki elmondta, nagyon hiányzott már neki Magyarország, sőt, a családja is vele akart jönni, de erre nem volt lehetőség, mert a gyermekei még iskolába járnak Franciaországban.  

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy kijutottunk az Eb-re. A magyar válogatott nemcsak Európában, hanem világszerte egyre nagyobb elismertségnek örvend, ezt a mezt viselni pedig fantasztikus érzés, amit nem igazán tudok leírni szavakkal" - mondta a 33 éves hátvéd.    

A magyarok jövő kedden 20.45 órától Dublinban az írek vendégei lesznek, majd jövő szombaton 18.00-tól Debrecenben fogadják az izraelieket.

vehir.hu
további cikkek
Az önirónia fontos erény, de van, amikor nincs itt az ideje. Ez is olyan véleménycikk Az önirónia fontos erény, de van, amikor nincs itt az ideje. Ez is olyan „Rossi az isten; Rossi takarodjon! Egy a nemzet, egy a szív; túlfizetett és agyonsztárolt focisták!” A magyar szurkolók (?) egy része úgy váltogatta álláspontját a nemzeti csapat megítélése kapcsán az elmúlt héten, mint a futballpályákon előszeretettel becsmérelt Románia a szövetségeseit a II. világháborúban. 2024. június 30. 20:58 Most elbuktunk, de a jövő még a miénk lehet Erről jut eszembe… Most elbuktunk, de a jövő még a miénk lehet Bevallom, én is csalódott vagyok, amiért a magyar labdarúgó-válogatott nem jutott tovább a csoportjából a Németországban zajló Európa-bajnokságon. De ezen már kár rágódni, mert attól nem fog megváltozni a helyzet. Előre kell nézni: a keserű tapasztalatok felhasználásával és a hibák kijavításával ki kell jutni a két év múlva esedékes világbajnokságra! 2024. június 28. 9:12 Rossi: nem élveztem ezt az Eb-t EURO-2024 Rossi: nem élveztem ezt az Eb-t A magyar labdarúgó-válogatott csoportkörös búcsúja után Marco Rossi szövetségi kapitány ugyan néhány dolgon változtatna az Európa-bajnoki felkészülésen, de ezeket csupán apróságnak nevezte. 2024. június 27. 12:20 EURO-2024: kiesett a magyar labdarúgó-válogatott EURO-2024 EURO-2024: kiesett a magyar labdarúgó-válogatott A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt. 2024. június 26. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.