Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Fazekas Gergő: Sabaté remek munkát végez

2024. május 28. 13:45 // Forrás: MTI
Fazekas Gergő úgy fogalmazott, Javier Sabaté vezetőedző remek munkát végez és nagyon jól építi az Orlen Wisla Plock férfi kézilabdacsapatát, amely idén a Lengyel Kupa után a bajnokságot is megnyerte.

"Fantasztikus érzés volt megnyerni a bajnokságot és a kupát is. A Plock-Kielce párharc elég magas színvonalat képvisel, talán ez az egyik legnagyobb derbi a kézilabdavilágban" - nyilatkozta a Telekom Veszprém által kölcsönadott irányító kedden a bakonyi klub honlapján.

A Plock a bajnoki döntő első mérkőzését hazai pályán 22-22-es döntetlen után hétméteres-párbajban nyerte meg a legutóbbi két szezonban Bajnokok Ligája-ezüstérmes Industria Kielcével szemben. A két csapat a vasárnapi visszavágón 20-20-at játszott egymással Kielcében, hetesekkel pedig 8-7-re Fazekasék győztek.

Az olimpiai kvótás magyar válogatott irányítója 12 lövésből hét gólt szerzett, ezzel - a kielcei Arkadiusz Morytóval holtversenyben - ő lett a mezőny legeredményesebb játékosa. A rendes játékidő utolsó másodpercében Fazekas egyenlített, a hetespárbajban pedig két kísérlete volt, mindkettőből gól lett.

Fotó: ORLEN Wisła Płock FacebookFotó: ORLEN Wisła Płock Facebook

A Plock vezetőedzője a spanyol Javier Sabaté, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Veszprém volt edzője. A Plock 2011 után lett ismét bajnok, összességében nyolcadik alkalommal, ráadásul idén a Lengyel Kupát is megnyerte, így 2008 után tudott ismét duplázni.  

"Úgy gondolom, a kupában egy kicsit szerencsések voltunk azáltal, hogy ellenfelünk a Magdeburggal játszott egy iszonyatosan nehéz mérkőzést, ráadásul utaznia kellett közvetlenül a kupadöntő előtt. Így az egy simább siker lett" - mondta Fazekas a Lengyel Kupa 29-20-ra megnyert fináléjáról, amit május 5-én játszottak.

"A bajnoki döntőben kétszer is hetesekkel nyertünk, azt gondolom, most a szerencse is mellettünk állt. Egy hetespárbaj mindig kiélezett, lutri egy kicsit. De ezúttal minket segített a sors. Nagyon boldogok vagyunk, hogy 13 év után sikerült elhódítani újra a bajnoki címet, az edzőnk remek munkát végez és nagyon jól építi a csapatot" - szögezte le Fazekas.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.