Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

Magyar kórusok találkoznak határon innen és túlról

2024. május 29. 14:29
Ötödik alkalommal rendezik meg a Magyar Kórusok Találkozóját június 7. és 9. között Veszprémben.

A találkozóra öt városból érkeznek magyar kórusok: a felvidéki Komáromból és Rimaszombatról, az erdélyi Kolozsvárról, illetve a magyarországi Vácról és Bakonybélből – tudtuk meg Erdélyi Ágnestől, aki a házigazda Veszprém Város Vegyeskara képviseletében számolt be a tervezett programról szerdán a Hangvillában. A rendezvényt 2018 óta szervezik meg, eddig 15 határon túli együttest láttak már vendégül. 

Pénteken, július 7-én Veszprém Város Vegyeskarának kórusai adnak koncertet a Hangvillában. Szombaton ugyanitt a vendégül látott karok gálahangversenyét élvezheti a közönség. Két vendég kórus pedig vasárnapra is velünk marad, és zenés templomi szolgálattal emeli a szentmisék fényét: a Margit-templomban a kolozsvári Szent Cecília Kórust, míg a Regina Mundi templomban a rimaszombati Blaha Lujza Vegyeskart hallhatjuk. 

Erdélyi Ágnes és Brányi MáriaErdélyi Ágnes és Brányi Mária

„Veszprém Város Vegyeskara évek óta elkényeztet és fantasztikus programokkal örvendeztet meg minket” – méltatta az egyesületet Brányi Mária alpolgármester, felidézve az elmúlt évek olyan eseményeit, mint az Europa Cantat vagy a tavalyi Dalvölgy. Az alpolgármester dicsérte azt is, hogy a vegyeskarban minden korosztály aktív a juniortól a senior kategóriáig – ami egyrészt azért jó, mert látszik, hogy van utánpótlás, jönnek a fiatalok, akik viszik tovább a lángot; másfelől pedig azért, mert az idősebbeknek is marad lehetőségük énekelni azután is, hogy a vegyeskar munkájában már kevésbé tudnak intenzíven részt venni. 

Az V. Magyar Kórusok Találkozóját az önkormányzat támogatásával rendezik meg június 7. és 9. között a Hangvillában, a programok látogatása díjtalan. A teljes programot a vegyeskar honlapján, ide kattintva érhetik el.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. tegnap 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. 2024. július 21. 11:51 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. 2024. július 20. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.