Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Magyar kórusok találkoznak határon innen és túlról

2024. május 29. 14:29
Ötödik alkalommal rendezik meg a Magyar Kórusok Találkozóját június 7. és 9. között Veszprémben.

A találkozóra öt városból érkeznek magyar kórusok: a felvidéki Komáromból és Rimaszombatról, az erdélyi Kolozsvárról, illetve a magyarországi Vácról és Bakonybélből – tudtuk meg Erdélyi Ágnestől, aki a házigazda Veszprém Város Vegyeskara képviseletében számolt be a tervezett programról szerdán a Hangvillában. A rendezvényt 2018 óta szervezik meg, eddig 15 határon túli együttest láttak már vendégül. 

Pénteken, július 7-én Veszprém Város Vegyeskarának kórusai adnak koncertet a Hangvillában. Szombaton ugyanitt a vendégül látott karok gálahangversenyét élvezheti a közönség. Két vendég kórus pedig vasárnapra is velünk marad, és zenés templomi szolgálattal emeli a szentmisék fényét: a Margit-templomban a kolozsvári Szent Cecília Kórust, míg a Regina Mundi templomban a rimaszombati Blaha Lujza Vegyeskart hallhatjuk. 

Erdélyi Ágnes és Brányi MáriaErdélyi Ágnes és Brányi Mária

„Veszprém Város Vegyeskara évek óta elkényeztet és fantasztikus programokkal örvendeztet meg minket” – méltatta az egyesületet Brányi Mária alpolgármester, felidézve az elmúlt évek olyan eseményeit, mint az Europa Cantat vagy a tavalyi Dalvölgy. Az alpolgármester dicsérte azt is, hogy a vegyeskarban minden korosztály aktív a juniortól a senior kategóriáig – ami egyrészt azért jó, mert látszik, hogy van utánpótlás, jönnek a fiatalok, akik viszik tovább a lángot; másfelől pedig azért, mert az idősebbeknek is marad lehetőségük énekelni azután is, hogy a vegyeskar munkájában már kevésbé tudnak intenzíven részt venni. 

Az V. Magyar Kórusok Találkozóját az önkormányzat támogatásával rendezik meg június 7. és 9. között a Hangvillában, a programok látogatása díjtalan. A teljes programot a vegyeskar honlapján, ide kattintva érhetik el.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Meghalt Liam Payne, az egykori One Direction fiúzenekar tagja gyászhír Meghalt Liam Payne, az egykori One Direction fiúzenekar tagja A Buenos Aires-i rendőrség tájékoztatása szerint 31 éves korában elhunyt Liam Payne, a One Direction zenekar tagja, miután kizuhant egy helyi hotel harmadik emeletéről.  tegnap 12:00 Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány Forgács-Fábián Sára Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány Forgács-Fábián Sára tíz évvel ezelőtt hozta létre az Amigos a gyerekekért Alapítványt, a kórházban fekvő gyerekeket segítő nonprofit szervezetet. tegnap 21:45 Színházi előadást mutattak be a veszprémi fogvatartottak Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Színházi előadást mutattak be a veszprémi fogvatartottak Kedd délután volt a Jóra való buzgóság című előadás bemutatója, melyet a szabadságvesztésüket a veszprémi bv. intézetben töltő fogvatartottak mutattak be. A darabot Várnagy Andrea, Liszt Ferenc-díjas zongoraművésznő szakmai irányításával állították színpadra, és a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság színháztermében mutatták be. 2024. október 16. 15:18 Három éve pezsegteti a belváros kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT kultúra Három éve pezsegteti a belváros kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT Már három éve pezsegteti Veszprém belvárosának kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT brunch-bisztró, ahol az születésnapi hétvége során új kiállítással és zenei élményekkel is lehetett találkozni, miközben konyhában és a pultban sem volt megállás egy pillanatig sem. 2024. október 14. 16:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.