Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
28°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
28°C

Milák Kristóf kikapott a fő számában

2024. május 30. 20:41 // Forrás: MTI
Milák Kristóf a második helyen végzett fő számában, 200 méter pillangón a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat második, barcelonai állomásán.

A szám olimpiai bajnoka - aki a 2022-es római Európa-bajnokság óta először versenyez nemzetközi viadalon - 1:55.67 perces idővel csapott célba, ez gyengébb, mint áprilisban, az országos bajnokságon aratott győzelmekor (1:54.90). Milákot a dél-koreai Kim Minszob győzte le 1:55.47 perces idővel.

A Budapesti Honvéd SE 24 éves világcsúcstartója (1:50.34) ebben a számban gyakorlatilag egyeduralkodó volt az elmúlt években, legtöbbször megszorongatni sem tudták.

A magyar szövetség összesítéséből kiderül, hogy Milák nemzetközi versenyen a felnőttek között még soha nem maradt alul ebben a számban. Hazai környezetben a felnőttek között a 2020-as ob-n kapott ki, amikor koronavírus-fertőzéséből éppen csak kigyógyulva tesztelte magát, akkor Kenderesi Tamás előzte meg.

Fotó: MÚSZFotó: MÚSZ

Ugyanazt tudom mondani, amit az országos bajnokság után: Kristóf erős és gyors, de állóképessége messze nem a régi. Ez egyenesen következik az eddig elvégzett edzésmunkából, avagy lehet, hogy kívülállók úgy gondolják, ő képes a csodára, ez a mai úszás is megmutatta, ebben a sportágban vannak nehezen felülírható törvényszerűségek. Bár Párizs a cél, azt muszáj kimondani, hogy ami eddig történt, az nyomokban tartalmaz olimpiai felkészülést, hiszen az ob-n a rövidebb távok relatíve jól mentek, mert előtte az edzőtáborban keményen hajtott, most szintén, mert Törökországban keményen hajtott, az ob-t követő két és fél hét kiesése viszont visszaköszönt a mai napon. Ettől függetlenül okosan úszta le a kétszázat, jó beosztással, de a második ötven egyértelműen lassúra sikerült. Azt kértem tőle, hogy a következő állomáson, Monte-Carlóban igyekezzen már az előfutamot összeszedetten végigcsinálni, és akkor a döntő biztosan jobban sikerül

- mondta Virth Balázs, a klasszis edzője.

Milákhoz hasonlóan ezüstérmet nyert Zombori Gábor, aki 200 méter vegyesen lett második (2:00.99).

A viadal csütörtöki versenynapján Szabó Szebasztián 50 méter pillangón szerzett bronzérmet (23.38), Jászó Ádám 50 méter háton negyedik (25.70), Telegdy Ádám pedig 200 méter háton hatodik (2:01.10) lett.

A Mare Nostrum sorozat három állomásból áll, szombaton és vasárnap Monte-Carlóban zárul a viadal.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.