Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Spanyol dinamizmus Veszprém utcáin

2024. május 31. 17:09
Veszprémben nyitott CUPRA Garage-t a Ring Autó Kft., amelynek köszönhetően már a régióban is elérhetők Európa legfiatalabb és legdinamikusabban fejlődő, az autósportban vezető szerepet betöltő gépjármű márkájának modelljei.

Az Észak-keleti körgyűrűn található autószalon ünnepélyes megnyitóját csütörtökön tartották, ahol Molnár Judit ügyvezető igazgató, valamint Rozgonyi Ádám, a SEAT és CUPRA magyarországi márkaigazgatója mutatta be a spanyol gyártó modelljeit.

Molnár Judit ügyvezető igazgatóMolnár Judit ügyvezető igazgató

A CUPRA jelenleg Európa legfiatalabb és legdinamikusabb autómárkája, amely hat éve nőtte ki magát a SEAT márkából – korábban annak legsportosabb és legmagasabb felszereltsége volt, nevét pedig a cup racing szóösszetételből kapta. Ma már több kontinensen is forgalmazzák és folyamatosan bővül a modellválasztéka, gyártási, értékesítési teljesítményét pedig évről évre megduplázza. Magyarországon is egyre népszerűbb, a hazai érdeklődők és ügyfelek kiszolgálása érdekében eddig hat, de év végéig már tizenegy márkakereskedő forgalmazhatja modelljeiket, köztük a Ring Autó Kft., amely 1996 óta meghatározó szereplője a vármegye gazdasági életének, és azóta képviseli a Volkswagen konszern márkáit (VW, VW Haszonjárművek, SEAT, Audi, Škoda) értékesítés, szerviz és garanciális javítások tekintetében.

A CUPRA választéka jelenleg öt modellből áll, ezek közül három épp az elmúlt hónapokban újult meg, hamarosan pedig két teljesen új modell is érkezik, egy száz százalékig elektromos verzió, illetve a CUPRA Terramar, amelyet szeptemberben Győrben kezdenek el gyártani.

A garázs megnyitása ugyanakkor nemcsak azoknak lehet érdekes, akik kifejezetten CUPRA autóra vágynak. Ahogy Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is rávilágított, egy prémium autószalon minden városlakót gyarapít, erős támasztópontként szolgálhat, hiszen minél minőségibb egy város, annál vonzóbb a befektetők számára. Veszprém mára egy erőtől duzzadó város lett, ami vonzza az embereket és a gazdasági szereplőket is, ráadásul úgy, hogy a fejlődést a kultúrára alapozta a városvezetés, de épp ez a momentum igazolja ennek a gazdasági modellnek a hatékonyságát.

Porga Gyula polgármester hozzátette, Veszprém azon ambíciója, hogy 2030-ra kategóriájában Európa legélhetőbb városai közé kerüljön, önmagában nem valósulhat meg: szükségesek hozzá olyan szövetségesek is, mint a Ring Autó Kft., amely mind a befizetett adók, mind a munkahelyek teremtése által, mind közvetetten az életminőség javításával segíti ezt a célkitűzést.

Most épp annak a márkának az ide hozatalával, melyet Európa vezető sportcsapatai már régóta használnak, és amely egyébként mostantól a Telekom Veszprém játékosai számára is rendelkezésre áll, akiknek képviselői a megnyitón elsőként vehették át az új flotta első darabjának kulcsát.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éves fennállását ünnepelte pénteken az Egyesített Szociális Intézmény Török Ignác utcai idősek otthona.  2024. szeptember 6. 21:12 Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Európai Unió Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Reményeink szerint a decemberi EU-csúcson rögzítik, hogy a kohéziós politika a jövőben is meghatározó lesz az unió versenyképessége és a demográfiai helyzet javításában - mondta Navracsics Tibor a kohéziós politikáért felelős miniszterek pénteki budapesti informális találkozója után. 2024. szeptember 6. 14:52 Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei nyár volt a legmelegebb az északi féltekén a feljegyzések kezdete óta - jelentette be pénteken az Európai Unió Copernicus klímafigyelő szolgálata, hozzátéve: nagy a valószínűsége, hogy az idei év pedig a valaha mért legmelegebb év lesz. 2024. szeptember 6. 9:38 Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Millenniumi emlékmű Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Több mint egyórás vita zajlott csütörtök reggel a veszprémi városházán, ahol rendkívüli közgyűlés keretében tárgyalták újra Lugossy Mária Munkácsy-díjas szobrászművész millenniumi szobrának elhelyezését. A szavazáson végül nem született váratlan eredmény, a vitában viszont több helyi közéleti és kulturális szereplő is felszólalt. 2024. szeptember 5. 15:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.