Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
25°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
25°C

Spanyol dinamizmus Veszprém utcáin

2024. május 31. 17:09
Veszprémben nyitott CUPRA Garage-t a Ring Autó Kft., amelynek köszönhetően már a régióban is elérhetők Európa legfiatalabb és legdinamikusabban fejlődő, az autósportban vezető szerepet betöltő gépjármű márkájának modelljei.

Az Észak-keleti körgyűrűn található autószalon ünnepélyes megnyitóját csütörtökön tartották, ahol Molnár Judit ügyvezető igazgató, valamint Rozgonyi Ádám, a SEAT és CUPRA magyarországi márkaigazgatója mutatta be a spanyol gyártó modelljeit.

Molnár Judit ügyvezető igazgatóMolnár Judit ügyvezető igazgató

A CUPRA jelenleg Európa legfiatalabb és legdinamikusabb autómárkája, amely hat éve nőtte ki magát a SEAT márkából – korábban annak legsportosabb és legmagasabb felszereltsége volt, nevét pedig a cup racing szóösszetételből kapta. Ma már több kontinensen is forgalmazzák és folyamatosan bővül a modellválasztéka, gyártási, értékesítési teljesítményét pedig évről évre megduplázza. Magyarországon is egyre népszerűbb, a hazai érdeklődők és ügyfelek kiszolgálása érdekében eddig hat, de év végéig már tizenegy márkakereskedő forgalmazhatja modelljeiket, köztük a Ring Autó Kft., amely 1996 óta meghatározó szereplője a vármegye gazdasági életének, és azóta képviseli a Volkswagen konszern márkáit (VW, VW Haszonjárművek, SEAT, Audi, Škoda) értékesítés, szerviz és garanciális javítások tekintetében.

A CUPRA választéka jelenleg öt modellből áll, ezek közül három épp az elmúlt hónapokban újult meg, hamarosan pedig két teljesen új modell is érkezik, egy száz százalékig elektromos verzió, illetve a CUPRA Terramar, amelyet szeptemberben Győrben kezdenek el gyártani.

A garázs megnyitása ugyanakkor nemcsak azoknak lehet érdekes, akik kifejezetten CUPRA autóra vágynak. Ahogy Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is rávilágított, egy prémium autószalon minden városlakót gyarapít, erős támasztópontként szolgálhat, hiszen minél minőségibb egy város, annál vonzóbb a befektetők számára. Veszprém mára egy erőtől duzzadó város lett, ami vonzza az embereket és a gazdasági szereplőket is, ráadásul úgy, hogy a fejlődést a kultúrára alapozta a városvezetés, de épp ez a momentum igazolja ennek a gazdasági modellnek a hatékonyságát.

Porga Gyula polgármester hozzátette, Veszprém azon ambíciója, hogy 2030-ra kategóriájában Európa legélhetőbb városai közé kerüljön, önmagában nem valósulhat meg: szükségesek hozzá olyan szövetségesek is, mint a Ring Autó Kft., amely mind a befizetett adók, mind a munkahelyek teremtése által, mind közvetetten az életminőség javításával segíti ezt a célkitűzést.

Most épp annak a márkának az ide hozatalával, melyet Európa vezető sportcsapatai már régóta használnak, és amely egyébként mostantól a Telekom Veszprém játékosai számára is rendelkezésre áll, akiknek képviselői a megnyitón elsőként vehették át az új flotta első darabjának kulcsát.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. tegnap 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. tegnap 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. tegnap 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. 2024. július 22. 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.