Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
28°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
28°C

A balatoni fehérborok közt a legjobb a Veszprémi Érsekség Mandorlája

2024. június 14. 11:25 // Forrás: Veszprémi Érsekség
A 2024-es esztendő legjobb balatoni fehérborának választotta a Balatoni Szövetség a Veszprémi Érseki Pincészet 2023-as Mandorla Savignon Blanc borát. Sőt, a pincészet egy arany- és két ezüst minősítést is bezsebelt a XXI. Balatoni Borok Versenyén.

Zamárdiban tartotta a Balatoni Borok Verseny díjkiosztóját a Balatoni Szövetség. Mint azt Nyitrayné dr. Sárdi Diána a viadal elnöke, a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet igazgatója elmondta, elég nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen hat borvidék 41 termelője összesen 201 mintát nyújtott be az ítészeknek.

– A borászat igazi művészet. Úgy vélem, minden olyan szakmai rendezvényt, mustrát támogatnunk kell, amely a borfogyasztást, a bortermelést segíti. Ez a verseny is megerősítést adhat mindenkinek, hogy a magyar borok jók, a magyar termelők minőségi és ízletes nedűket készítenek. Tehát érdemes magyar borokat fogyasztani – hangsúlyozta.

Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke arról beszélt, a 120 esztendős egyesületük már huszonegyedik alkalommal szervezte meg a Balatoni Borok Versenyét, amely mára rangos, nívós megmérettetéssé nőtte ki magát.

– A Jóistennek hálát adhatunk mindennap, hogy ilyen csodálatos vidéken élhetünk, mint a Balaton környéke. És azért is, mert ilyen fantasztikus borok készülnek itt. Célunk, hogy minél több minőségi, magas színvonalat képviselő bor készüljön. Minél szélesebb a paletta, minél nagyobb a választék, annál többek érdeklődését tudja felkelteni a balatoni régió – fogalmazott.

A díjkiosztón aztán kiderült, valóban nagyon sok finom, zamatos ital készült az elmúlt időszakban. A Veszprémi Érseki Pincészet három borral pályázott, kettő ezüst, egy aranyminősítést kapott. Ráadásul a 2023-as Mandorla Savignon Blancot az év legjobb fehér borának is megválasztották.

Benesch Antal főborász az oklevelek és üvegplakettek átvételét követően úgy fogalmazott, az elmúlt három évben rengeteget tettek azért, hogy a Veszprémi Érseki Pincészet borait megismerje a közvélemény és vele együtt a szakma is. Ez a díj a munkájuk egyik legfontosabb elismerése, igazi mérföldkő. A Mandorla egyébként is sokak kedvence, amelynek egyik titka az eltérő szüretelési időpontok és a gondos feldolgozási mód.

vehir.hu
további cikkek
Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Rozé Rizling Jazz Napok Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Péntek esete megnyitotta kapuit az Óváros téren a veszprémi nyár egyik legjobban várt fesztiválja, a Rozé Rizling Jazz Napok. tegnap 15:07 Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot Laczkó Dezső Múzeum Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot A közgyűlés újabb öt évre bizalmat szavazott a Laczkó Dezső Múzeumot 2019 óta irányító Péterváry-Szanyi Brigittának. A régi-új igazgató pénteken sajtótájékoztatón értékelte az intézmény helyzetét. tegnap 21:41 Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Augusztus 9-11 között másodszor rendezik meg Balatoni Filmzene Fesztivált Balatonalmádiban. Az idei programban három nap alatt kilenc formációtól, hat különböző műfajban csendülnek fel régi és új idők film-főcímzenéi és betétdalai, könnyed, változatos és színvonalas szórakozást kínálva a Balaton északi partján üdülőknek és az itt lakóknak. 2024. július 10. 22:14 A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben Munkácsy, Picasso, Rembrandt, de akár egy újhullámos kortárs festőművész is képes arra, hogy akár tíz évvel is meghosszabbítsa az emberek életét. És akkor még nem beszéltünk a zenészekről, szobrászokról, vagy a költőkről. A kultúrafogyasztás nem kizárólag lelki feltöltődés, igenis fizikai hatást is kivált az ember szervezetében, állítja egy kutatás. 2024. július 10. 11:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.