Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t

2024. június 14. 14:13
Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon.

„Követem az Európa-bajnokság meccseit, a magyarok a csoportból tovább fognak jutni!” – Ezt mindenki egyértelműen kijelentette, vagy legalább reális elvárásként fogalmazta meg, amikor szerkesztőségünk megkeresett több olyan ismert veszprémi személyiséget, akik polgári hivatásukban egyébként nem kötődnek egyértelműen a futballhoz, mégsem hagyják figyelmen kívül Szoboszlaiék szerepléseit.

Porga Gyula polgármester, Ficsor Karolina városi rendőrkapitány,  dr. Takáts István atya, érseki helynök, Ozsváth Gergely „Mentha”, a Hősök frontembere és Ligetvári Patrik, a Telekom Veszprém kézilabdázója sem gondolkodott sokat azon, hogy mi lehet a reális célja a magyar csapatnak, akiknek természetesen első számú csapatként szurkolnak.

Sőt, Takáts István atya meglebegtette, hogy miért ne éppen ez az Európa-bajnokság lenne az, ahol a magyarok akár a döntőig is eljuthatnának? Ez persze már a realitásokon túlmutat, az viszont az egyházi elöljáró szerint már nem, hogy Olaszország válogatottja végül ott legyen akár a dobogó legfelső fokán. Ő legalábbis ezért szurkol, lévén, hogy életéből kilenc évet Rómában töltött, ez pedig a futball iránti szeretetére és az olasz válogatotthoz való elköteleződésére is hatással volt, persze csak amikor nem a magyarokkal játszanak.

Porga Gyula polgármester is annak örülne, ha az olasz csapat eljutna a döntőig, reálisan viszont inkább a franciákban látja most a potenciált arra, hogy ők emeljék fel a kupát a torna végén.

Porga Gyula polgármester korábban maga is futballozott kapus posztonPorga Gyula polgármester korábban maga is futballozott kapus poszton

Ugyanígy nyilatkozott a Hősök frontembere, Mentha is, aki a magyarok továbbjutásában nagyon hisz, végső győztesként pedig ő is a franciákat jelölte meg. (A Hősök a Valmarral egyébként a korábbi Európa-bajnokságra egy közös szurkolói dalt is kiadott, ez most is aktuális és ide kattintva meg lehet hallgatni.)

Ficsor Karolina rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetője a magyarok továbbjutása mellett azt reméli és nem is tartja elképzelhetetlennek, hogy végül a spanyolok nyerik meg a bajnokságot.

Ligetvári Patrik a Telekom Veszprém válogatott kézilabdázója futballista sporttársai sikereiért is szorít, a magyaroktól ő is továbbjutást remél, de csatlakozva a többséghez, reálisan ő is a franciákat várja a döntő győztesének.

Veszprémben egyébként az ActiCity parkjában és a Historia udvarán felállított óriás kivetítők előtt közösen is lehet majd szurkolni a magyar válogatottnak szombaton délután három órától Svájc ellen.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.