Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gulácsi: bízunk a saját erényeinkben

2024. június 17. 20:00 // Forrás: MTI
A kapus Gulácsi Péter szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosai bíznak a saját erényeikben a házigazda Németország elleni, szerdai Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt.

A magyarok az első fordulóban, Kölnben 3-1-re kikaptak szombaton Svájctól.    

Az RB Leipzig kapusa az M4 Sportnak adott hétfői interjúban felidézte, hogy nem sikerült 1-0-s hátránnyal menniük a szünetre - mert kaptak még egy gólt -, pedig fontos lett volna, hogy tartsák azt az eredményt, mert abban az esetben máshogyan alakulhatott volna a meccs.    

"Ránk nem jellemző hibákat követtünk el. Ha megnézzük az elmúlt két-három évet, a kapott góljainkat nem előzték meg nagy egyéni hibák. Most jóval többet hibáztunk, két gól előtt is tisztázhattunk volna" - magyarázta.

Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív)Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív)

Gulácsi úgy fogalmazott, a hiba mindig csak a jéghegy csúcsa, ezért megpróbálták megtalálni az okát, mi az, ami miatt egy bizonyos szituációban hibáznak, illetve mi az, ami bizonytalanná tesz játékosokat. Reményei szerint ezeket sikerül kiküszöbölniük a következő mérkőzésig, mert a német csapat hasonlóan jó, ha nem még jobb kvalitásokkal rendelkezik, és ezeket a hibákat ugyanúgy meg fogja büntetni.    

"Az első félidőben voltak olyan taktikai dolgok, amiket nem úgy hajtottunk végre, ahogyan terveztük. Jobban ki tudtak csalogatni minket a svájciak, azt a kompaktságot, amit szerettünk volna, és ami jellemez minket, nem tudtuk megtartani, ezért bejött a bizonytalanság" - fejtette ki az 55-szörös válogatott játékos.

Hangsúlyozta, 45 perc előnyt adtak az ellenfélnek, de így is az utolsó percekig kiélezett meccset tudtak játszani. A második félidő sokkal jobb volt, az utolsó percekig meccsben voltak, ebből kell erőt meríteniük.

"Helyünk van itt, és ezen a szinten is versenyképesek vagyunk, de 90 percig összpontosítanunk kell a németek ellen. A kompakt, zárt védekezés nagyon fontos lesz, mert a németek is hasonló stílusban játszanak, mint a svájciak. Jól kezdtek, jó formában vannak, de bízunk a saját erényeinkben" - szögezte le.

Hozzáfűzte, csapatként kell jól védekezniük, mindenkire szükség lesz, az első vonalnak is jól kell zárnia, a középpályásoknak pedig tartaniuk kell a pozíciót, és biztos, hogy a szerencsére is szükségük lesz.

"Bízom benne, hogy nem adunk annyi lehetőséget nekik, mint a svájciaknak" - nyilatkozta.

Korábbi lipcsei klubtársáról, Szoboszlai Dominikról azt mondta: szenzációs játékos, aki tökéletesen ellátja a csapatkapitányi feladatait, de az ellenfelek már jóval felkészültebbek belőle, mint évekkel ezelőtt. Nem adnak területet neki, és nem nagyon engedik a labdát a jobb lába felé.    

A magyar válogatott a szerdán 18 órakor kezdődő, németek elleni találkozót követően, vasárnap 21 órától Skóciával játszik, ugyancsak Stuttgartban.

vehir.hu
további cikkek
Varga Barnabás elhagyta a stuttgarti kórházat és hazautazott EURO-2024 Varga Barnabás elhagyta a stuttgarti kórházat és hazautazott Elhagyta a stuttgarti kórházat és hazautazott Varga Barnabás, a németországi Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott csatára - számolt be róla szerdán a magyar szövetség közösségi oldala. ma 14:39 Rossi és Botka is meglátogatta Vargát a stuttgarti kórházban EURO-2024 Rossi és Botka is meglátogatta Vargát a stuttgarti kórházban Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint a játékosok nevében Botka Endre is meglátogatta a stuttgarti kórházban Varga Barnabást, aki vasárnap súlyos fejsérülést szenvedett a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. tegnap 14:36 Rekordnézettséget hozott az M4 Sportnak Csoboth Kevin gólja EURO-2024 Rekordnézettséget hozott az M4 Sportnak Csoboth Kevin gólja A közmédia és a teljes piac legnézettebb idei műsora lett vasárnap este az 1-0-s győzelemmel zárult Magyarország-Skócia labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzés. 2024. június 24. 15:54 Igazán szerethető csapat Erről jut eszembe… Igazán szerethető csapat Vasárnap este a németországi Stuttgartban a skótok elleni sorsdöntő labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a fél ország lábon kihordott egy infarktust. Aztán Csoboth Kevin 100. percben lőtt gólja felért egy kardiológiai kezeléssel. A Rossi-érában nem először ültek ilyen érzelmi hullámvasúton a magyar szurkolók, amikor bő másfél óra alatt a pokol legmélyebb bugyraiból egy pillanat alatt felrepültek a mennybe. 2024. június 24. 23:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.