Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
31°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
31°C

Női kézilabda junior-vb: az éremszerzés a magyar válogatott célja

2024. június 18. 9:41 // Forrás: MTI
Az éremszerzés a célja az Európa-bajnoki címvédő magyar női junior kézilabda-válogatottnak a szerdától jövő vasárnapig tartó szkopjei világbajnokságon.

"Európa-bajnokként szeretnénk legalább az első négy közé kerülni, és azt gondolom, akkor lehetünk igazán elégedettek, ha éremmel térünk haza" - nyilatkozta az MTI-nek Szilágyi Zoltán szövetségi edző.    

A magyarok a csoportkörben az ifjúsági világbajnok Koreai Köztársasággal, továbbá Argentínával és Mexikóval játszanak. A középdöntőbe a csoportok első két helyezettje jut.    

Az előző idényben Bajnokok Ligája-résztvevő Debrecen vezetőedzője hangsúlyozta, sok mindentől függ, hogy elérik-e a céljukat az északmacedón fővárosban, viszont ez egy erős korosztály és a hiányzóik ellenére erős a keretük.

"Ez a csapat már többször, több éven keresztül bizonyított. Nagyon remélem, hogy ez is egy sikeres év lesz. Ez az utolsó világversenye ennek a társaságnak, ezért is nagyon fontos számomra, hogy éremmel térjünk haza" - magyarázta.

Szilágyi elmondta, hogy Juhász Kata, a DVSC beállója már több mint egy évet kihagyott, de még mindig nincs százszázalékos állapotban, a sérüléséből még nem épült fel teljesen, ezért orvosi tanácsra nem kezdte el a felkészülést a korosztályos nemzeti csapattal. Simon Petra is ennek a korosztálynak a tagja, tavaly az - aranyéremmel zárult - Európa-bajnokságon még szerepelt, sőt, őt választották a torna legértékesebb játékosává, idén viszont tagja a párizsi olimpiára készülő felnőtt válogatott keretének.    

"Nagyon bízom benne, hogy az olimpián sokat fog játszani, ezért sem tart a csapatunkkal, hiszen a felnőtt válogatott mindig elsőbbséget élvez" - szögezte le Szilágyi.    

Hozzáfűzte: június 3-án kezdődött, tehát két hétig tartott a felkészülésük és ez egyáltalán nem sok. Három edzőmérkőzést játszottak: előbb a DEAC serdülő fiúcsapatával találkoztak, majd Egyiptomot 32-21-re, Hollandiát pedig 36-21-re verték.    

A szakvezető szerint az ellenfelek közül a hagyományos európai kézilabdanemzetek - Dánia, Norvégia, Franciaország, Svédország - mellett a Koreai Köztársaság és Spanyolország képvisel olyan komoly játékerőt, hogy esélyes az elődöntőbe kerülésre.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Zaj Klára (NEKA), Imre Szofi (Érd), Lakatos Réka (Debrecen)
jobbszélsők: Gém Léna (Kisvárda), Vártok Tamara (Budaörs)
jobbátlövők: Farkas Júlia (Győr), Kovács Anikó (Vác), Panyi Krisztina (Érd)
irányítók: Horváth Fanni (Ferencváros), Csernyánszki Liliána (Debrecen)
beállók: Szabó Lili (Kisvárda), Kövér Luca (Alba Fehérvár), Gajdos Petra (Dunaújváros)
balátlövők: Varga Emília (Mosonmagyaróvár), Csíkos Luca (Vác), Faragó Lea (NEKA)
balszélsők: Szabó Anna (Budaörs), Török Fanni (Ferencváros)
szövetségi edző: Szilágyi Zoltán, edző: Kudor Kitti

A magyar válogatott mérkőzései a C csoportban:

szerda:
Magyarország-Argentína 9.00

csütörtök:
Mexikó-Magyarország 13.30

szombat:
Magyarország-Koreai Köztársaság 13.30

A középdöntő mérkőzéseit vasárnap, hétfőn és jövő kedden, a negyeddöntőket jövő csütörtökön, az elődöntőket jövő pénteken, míg a helyosztókat jövő vasárnap rendezik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.