Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szombattól főszezoni menetrend szerint közlekednek a MÁV-VOLÁN-csoport balatoni járatai

2024. június 21. 13:12 // Forrás: MTI
Szombattól az előszezoni időszaknál is gyakoribb vonatközlekedéssel, több IC-kocsival és motorvonattal, valamint javuló szolgáltatásokkal teszi kényelmesebbé a balatoni kirándulásokat a MÁV-VOLÁN-csoport.

Ekkortól a keleti országrészt (Miskolc, Debrecen, Békéscsaba, Szeged és Szolnok térségét) is közvetlen járatokkal kapcsolják össze a Balatonnal. A tájékoztatás szerint a Volánbusz az ország számos térségéből helyközi és helyi járataival idén is megkönnyíti a Balatonnál nyaralók és kirándulók közlekedését, illetve az ország számos térségéből biztosít közvetlen eljutást a tóhoz.

Az utasok visszajelzései alapján, pilot jelleggel a nyári menetrendi időszakra fakultatív helybiztosítási lehetőséget vezetnek be a Kék Hullám, a Tópart és a Balaton InterCityk 300 forintos helyjeggyel igénybe vehető kocsijaiban a vonatok helyjegy nélküli, azaz a Balaton-parti szakaszán, továbbá a Szombathelyig közlekedő Kék Hullám IC vonatok esetében egészen Szombathelyig.

Az utazáshoz a MÁV-VOLÁN-csoport új útvonaltervező-szolgáltatását, az EMMA-t érdemes használni. Az emma.mav.hu oldalon bárki egyszerűen, gyorsan és megbízhatóan megtervezheti utazását akár vonattal, akár autóbusszal vagy pedig ezek kombinációjával szeretne eljutni a Balatonhoz. A Volánbusz által biztosított Balaton környéki utazási lehetőségekről a Volánbusz honlapján is lehet olvasni - ismertette a MÁV-VOLÁN-csoport.

Sűrűbben közlekednek a Tihanybuszok a nyári szünetben

Új Volánbusz-járatok segítik az eljutást Balatonfüred és Tihany között a nyári tanítási szünetben a hétvégéken. A menetrendi fejlesztésnek köszönhetően 2024. június 22-től szombaton és vasárnap 9 és 18 óra között már félóránként indulnak a körjáratok Balatonfüred és a félsziget között.

Tihany a legjelentősebb település a Balaton partján, amely nem érhető el vasúttal. A „kincses félszigetet” közösségi közlekedéssel Balatonfüred vasútállomáson történő átszállással, többnyire a 7355-ös autóbuszokkal lehet megközelíteni, amelyek két irányból kerülik meg Tihanyt. A tihanyi Bencés Apátság a postánál lévő megállótól gyalogosan érhető el.

A Volánbusz 2022 nyarától még egyszerűbb, átláthatóbb, a jelenlegieket kiegészítő információkat nyújtó utastájékoztatási felületeket biztosít a Balatonfüred és Tihany között utazóknak, az autóbuszjáratok pedig a Tihanybusz nevet és logót viselik.

Idén a nyári tanítási szünetben, a hétvégi időszakban új Tihanybusz-járatok segítik az eljutást, így 9 és 18 óra között már félóránként indulnak az autóbuszok. Budapest felől Tihany kétóránként elérhető a Kék Hullám expresszvonatokhoz csatlakozó Tihanybuszokkal.

vehir.hu
további cikkek
Több mint százezer elektromos rollert használnak ma Magyarországon Több mint százezer elektromos rollert használnak ma Magyarországon Általános városi közlekedési eszközzé válik a magán és közösségi elektromos roller, a Jövő Mobilitása Szövetség adatai szerint Magyarországon már több mint 100 ezer e-rollert használnak az emberek, amelyek mintegy 10 százaléka bérelhető, a többi magántulajdonú eszköz. Számuk folyamatosan nő, különösen a városokban, mivel az e-rollerekkel kikerülhetők a közlekedési dugók és parkolni is könnyű velük. 2024. szeptember 4. 11:56 ’Beszélgessünk a Balatonról!’ ’Beszélgessünk a Balatonról!’ Beszélgető-sorozatot indít Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Balatonról az ősz folyamán Révfülöpön, amelyeken azt ígéri, hogy a politikát messziről kerülve, a kultúra és a művészetek Balatonnal való kapcsolatát járják körbe. 2024. szeptember 3. 10:12 Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz - közölte a MÁV a vasúttársaság honlapján vasárnap, kiemelve, hogy a balatoni szerelvények a főszezonban több mint 1,2 millió utazást szolgáltak ki. 2024. szeptember 1. 14:02 Atomjaira szedik szét a KRESZ-t, hogy egy sokkal gyakorlatiasabb szabályrendszert rakjanak össze belőle Atomjaira szedik szét a KRESZ-t, hogy egy sokkal gyakorlatiasabb szabályrendszert rakjanak össze belőle Jövő tavaszra elkészülhet az új KRESZ tervezete, ami ezután az Országgyűlés elé kerül, hogy elfogadják azt. A most is hatályban lévő szabályrendszer eddig csupán kisebb ráncfelvarrásokon átesett közel ötven év alatt, most viszont végre az adott korhoz igazodik minden tekintetben. Sajtóinformációk szerint az új KRESZ-ben különösen nagy figyelmet kap majd az e-mobilitás, pont az a terület, amiben Veszprém a legtöbbet fejlesztett az elmúlt években. 2024. augusztus 27. 22:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.