Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szerintem jobb lenne, ha...

2010. július 18. 6:00
…maguk az Utcazenét élvezők, avagy nem élvezők mondanák el véleményüket. Mi kell, mi van? Utánajártunk!

Volt már szó komolyzenei színpadról, játszóházról, több információs pavilonról és útbaigazító tábláról. A tapasztalat mondatja velem, hogy ezekre van igény, azonban az emberek egy szóval sem említik. Bármilyen meglepő, egyesek még a nevüket és arcukat sem merik adni a médiának, de persze véleményük az van. A sok Anonymus és a bátrabbak most megüzenték, mire lenne még szüksége.


Utcára és zenére

- Nem érzem azt a hangulatot, amit az elmúlt években – mondja egy kutyájával üldögélő lány. – Több éve részt veszek ez Utcazenén, de az idén valami nem ugyan az. Elvesztette a varázsát, így szerintem jobb lenne, ha kevesebb színpad és több jó előadó lépne fel. Veszprémiként azt látom, hogy a várat is megerőszakolták a pénz miatt.

Kovács Balázs szerint jobb lenne, ha több marketinget kapna a fesztivál, mivel sok helyen nem tudják, mi ez a dolog. – Budapesten sem hallani róla semmit. Ezen kívül sok embert zavar, hogy nincsenek annyira ismert előadók. Akikért fizetek, azok legalább lehetnének ismertebbek. Végignéztem a listát, hogy kik lesznek, egyiken sem maradt meg a szemem. Ez persze pozitív is lehet, mert újdonságokkal ismerkedhetünk meg. Most már ráférne a fesztiválra az innováció, például újfajta dolgokat kellene beszervezni. Ha kijönnek az emberek ne csak ezt kapják, hanem mást is.


Ingyen sör

Lee Fortuz névvel járta a koncerteket egy sörre gyűjtő banda. Szerintük jobb lenne, ha ingyenes lenne az egész. Táblájukon díszelgett, hogy sörre gyűjtenek mégsem tartanak igényt az ingyen italra.
- Feleslegesnek tartom ezt a fizetős színpadot – mondják. – Sajnos a fesztivál életérzése kezd megszűnni azzal, hogy bevezették a belépőt. Valami a szervezésben sincs megoldva, ha első nap még a jegyek és bérletek is elfogynak, ezért sokan nem vehettek részt a nagyszínpados koncerteken. Inkább adják drágábban a sört, akkor is megvennénk, de ne kelljen a zenéért fizetni.


Érseket hiányolók

Vannak, akik csak pár mondatban vagy szóban merték hallatni a hangjukat. Megérdemlik, hogy tolmácsoljam az érdeklődök felé, így elsősorban arra a nagymamára hívnám fel a figyelmet, aki szerint jobb lenne, ha csend lenne. Tudja, hogy ez az esemény nagyon fontos a városnak, de ő itt lakik, nála vannak az unokák és bizony nem tudnak aludni. Nekik kitartást, hiszen ma van az utolsó nap.

A többiek szerint a várban jobb lenne egy kicsivel több érseket látni. Ez persze csak egy kósza ábránd, de ha nekik ez kell, hát megírjuk. Ezen kívül sokak szerint jobb lenne, ha tényleg ingyenes lenne minden színpad, lenne ingyen sör és ingyen cigi. Úgy érzem, hozzájuk képest még azok is a realitás talaján maradtak, akik szerint jobb lenne, ha Veszprémnek saját strandja lenne. Még reálisabb, ha több hazai előadót hívtak volna az Utcazenére. Volt még szó ugráló várról, csúszdáról, körhintáról, hintalóról, túrós csuszáról, világító feles pohárról, repülő szarvasokról és egyéb balgaságokról.

Az idei Utcazene fesztiválnak vége, az igényfelmérést megtettük, a többi a szervezőkön múlik.

Janni Anikó
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. ma 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  ma 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  ma 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.