Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Találkozások és pörgések a veszprémi aszfalton

2010. július 18. 6:05 // Forrás: Pethő Imre
Murak ötlete mára a város egyik védjegye lett. Sokak számára az utcazene egyet jelent Veszprémmel, csak ezért jönnek hozzánk.

Kezdetben a veszprémiek találkozási, buli helye volt, mára főleg a fiatal korosztályok nagy találkozási helyévé változott az Utcazene Fesztivál. A tízen-, huszonévesek számára ez a néhány nap jelenti Veszprémet. Csak ezért utaznak hozzánk, csak ezért látogatnak ide. Hiszen sehol máshol nem lehet találkozni ilyen önfeledt aszfalt rock and roll bulival, ahol közvetlenül testközelből lehet pörögni ismert, ismeretlen zenészekkel, ahol sör mellett kötetlenül bulizhatsz a belvárosban délutántól hajnalig.

 

Azokat a közhelyeket, miszerint számtalan régi veszprémi arccal csak itt találkozhatsz, miközben sok új emberrel ismerkedhetsz meg és önfeledten kikapcsolódhatsz, most hagyjuk. Az utcezene abból a szempontból (is) érdekes, hogy végre egy jó ötlet, megtartva az eredeti hangulatát évről-évre képes fejlődni, változni, és remélhetőleg életképessé válni marketingszempontból.

Mert mára az alapötlethez - az utcezenéhez - számtalan akció párosult, melyek csak erősítik őt. Nyugodtan mondhatjuk, egy ötlet, amely megmozgatta a várost. Pedig szinte halálraítélt volt a belvárosi zajongással, piszkos szórakozásával ebben a zárkózott kisvárosban. A lehetetlen valósult meg vele, és ezzel példát mutatott mindegyikőnknek, lehet és érdemes új dolgokba belevágni, új ötleteket megvalósítani.

A fesztivál hozzájárult és a későbbiekben még jobban hozzájárulhat Veszprém arculatformálásához. Mert a magas szakmaiságot, a színházi kultúrát megjelenítő Tánc Fesztiválja, az elitszórakozást felvállaló Ünnepi Játékok mellett az Utcezene Fesztivál résztvevőinek ezrei jelentik a város egyik markáns arcát. A bulizó, pezsgő, fiatalos, kicsit a határokat feszegető rock and roll arcát. És erre is építeni kell.

Több ötletnek, szándéknak, marketing elképzelésnek kell(ene) itt találkoznia egymással, és hatnia egymásra, hogy még határozottabban tudjon fejlődni a fesztivál Ehhez a városvezetés támogatása, szponzorok, ötletelő helyi értelmiség, a szervezők nyitottsága mind-mind szükséges. Talán mindenki bátrabban nyilvánul meg, hiszen a fesztivál színvonalas, nagy tömegeket megmozgató, országosan ismert eseménnyé nőtte ki magát. De a fejlődéshez, vagyis az életbemaradáshoz mindig új és új impulzusok kellenek.

Galéria
Találkozások és pörgések a veszprémi aszfalton
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.