Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek

2024. június 25. 15:22
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán.

Június 15-16-án magyar-szlovák közös rendezésben, a szilicei jégbarlang közvetlen közelében került sor idén a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságára.

A viszonylag távoli helyszín, kisebb-nagyobb sérülések vagy egyéb elfoglaltságok megakadályozták ugyan, hogy a Veszprémi Honvéd SE a lehető legerősebb felállásban vegyen részt a versenyen, de a rajthoz állók igyekeztek legjobb formájukat nyújtani.

A győztes F14-es váltó - Fotó: Bálint MónikaA győztes F14-es váltó - Fotó: Bálint Mónika

Szombaton (az idősebb szenior kategóriák kivételével) mindenki kétszer is próbára tette magát, hiszen a délelőtti selejtezők sikeres teljesítésével lehetett a délutáni döntőkbe bejutni.

A helyszín alkalmas volt arra, hogy kiszűrje a legrátermettebb futókat: a zömében jól futható erdővel fedett terület töbörben, sziklaalakzatokban bővelkedik, ahol a tájékozódás magas technikai tudást követel. Ráadásul a kifejezetten köves terepen, ahol a kövek érzékelését helyenként térdig érő aljnövényzet is nehezítette, nem csak a térképre, de a bokára is nagyon kellett figyelni

– tudtuk meg Gaschler-Gyeviki Nórától, a VHS sajtóreferensétől, aki hozzátette, vasárnap azonos helyszínen a háromfős váltók izgalmas versenyére került sor.

A tizenhat érem és számtalan bajnoki pont közül Wengrin Ági N55-ben elért egyéni, illetve az F14-es fiúk (Serle Tas, Engi Dániel, Varsányi Ádám) váltó aranya mellett Bálint Ádám F20-as győzelme bírt különös jelentőséggel, ugyanis ezzel biztosította be helyét a junior válogatottban.

Középtávú ob, eredmények

N20: 3. Lantai Lili
N55: 1. Wengrin Ágnes, 3. Németh Zsoltné Bors Melinda
N70: 3. Komár Béláné

F14: 2. Varsányi Ádám
F20: 1. Bálint Ádám
F45: 2. Molnár Attila, 3. Molnár Zoltán

Váltó ob, eredmények

N14: 2. Molnár Zulejka, Bálint Nóra, Barát Jázmin
N16: 3. Heizer Alíz, Kovács Borbála, Gaschler Janka
N20: 2. Lantai Lili, Engi Lilien, Herna Rebecca
N165: 2. Burian Hana, Németh Zsoltné Bors Melinda, Wengrin Ágnes
N185: 2. Böröczkyné Makai Anna, Wieder Ilona, Csizmadiáné Szóládi Annamária

F14: 1. Serle Ábel Tas, Engi Dániel, Varsányi Ádám
F135: 3. Molnár Attila, Néda László, Molnár Zoltán
F205: 2. Domán Gábor, Honfi Gábor, Bacsó Attila

Táborozni hív a VHS

A VHS várja az érdeklődőket nyári táborába, ahol két turnusban lehet megismerkedni a tájfutás szépségeivel és egyéb izgalmas programokkal tölteni a nyári szünetet. Részletek ITT.

vehir.hu
további cikkek
Éremeső a zivatarban Veszprémi Honvéd Sportegyesület Éremeső a zivatarban A Veszprémi Honvéd SE tájfutói öt arany-, három ezüst- és négy bronzérmet, illetve értékes pontszerző helyeket szereztek a rövidtávú országos egyéni és váltóbajnokságon. 2024. szeptember 18. 7:54 Remek szereplés a hazai rendezésű tájfutó Eb-n tájfutás Remek szereplés a hazai rendezésű tájfutó Eb-n A veszprémi Máramarosi Ritával a soraiban fantasztikus teljesítményt nyújtva hatodik helyen zárt a magyar váltó a Vértesben rendezett tájfutó Eb-n. 2024. augusztus 27. 21:01 Dicséretes hazai szereplés a veszprémi pétanque kupán Veszprémi Honvéd Sportegyesület Dicséretes hazai szereplés a veszprémi pétanque kupán Az elmúlt hétvégén rendezett veszprémi pétanque kupán több hazai triplett is indult: egy ezüstérmes pozíció mellett egy negyedik helyet zsebeltek be a VHSE. 2024. július 8. 13:02 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.