Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Az idei nyerő kódok: UZ4 és UZ17

2010. július 18. 8:03 // Forrás: Csapody Kinga
Négynapnyi kemény versengés után a zsűri Petruska Andrást, a közösség pedig a Dan’n’roll zenekart szavazta meg a legjobb utcazenésznek.

A Séd mozi előtt Benk Dénes humorista jelentette be, hogy a szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján, a húsz induló közül Petruska András és a Da ’n’ Roll zenekar kapta a két 500 000 forintos díjat.


Petruska András, Benk Dénes és Porga Gyula

Miután Porga Gyula alpolgármestertől átvette a gigantikus méretű bankkártyát, Petruska András kérdéseinkre elmondta, hogy nagyon jó élményekkel gazdagodott a fesztiválon, ezzel az elismeréssel megerősítve érzi, hogy van jövője annak, amit csinál, és annak is, ahogy és amit a zenéről, zenélésről gondol. A roppant tudatosnak ható fiatalember azt is elárulta, titkon érezte, hogy esélyes lehet a győzelemre, s bár idén egyedül lépett fel, a megnyert összegből egy kis részt egyik régi zenésztársának ígért.

A szakmai zsűri - Skultéty Zita, Varga Zsuzsa és Rozsnyói Péter – döntésében nagy szerepet játszott nem csak a zeneismeret, hanem az a profizmus is, amivel az egész produkciót felépítette, a jazz, a folk és az underground vegyítésétől a közönséggel való kommunikáción, az összekötőszövegnek álcázott novellákon keresztül a végén megszülető kompakt performanszig.

Az OTP másik, ugyancsak a fél milliós nyereményt szimbolizáló kártyáját a veszprémi fiók vezetőjétől vehették át a legtöbb SMS-t kapó Dan’n’roll tagjai - Kiss Dániel, Baán Roland, Kalmár Harold és Kaszás Gábor -akik meghatódottan és örömittasan köszönték meg az őket meghallgató és megszerető emberek támogatását, és smseket küldtek az UZ4 kóddal.

Harmadszorra indult a veszprémi banda, és idén már nem is reménykedtek, hogy az általuk is képviselt populárisabb vonulatnak esélye lehet ezen a fesztiválon, de annál boldogabban meséltek az óriási műanyag lapot szorongatva arról, hogy ők mindig is a közönség díjára vágytak, ezért is a mostani eufória. Nem kötelező körnek gondolták, amikor a színpadon és most is azt mondták:

Köszönjük Veszprém!


a közönségdíjas Dan’n’roll

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.