Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Balatonalmádi SE visszalépett az NB III-as szerepléstől

2024. június 26. 10:27
A tóparti labdarúgóklub hivatalos közösségi oldalán tudatta szurkolóival, annak dacára, hogy megnyerte a vármegyei I. osztályt, majd az Ózd elleni osztályozó párharcot, anyagi okok miatt mégsem vállalja az NB III-as szereplést a 2024/2025-ös évadban.

A Facebook-oldalon közzétett bejegyzéshez való hozzászólások jogát a klub korlátozta, ugyanakkor a közlemény jelenleg is elérhető, melyet tartalmi változtatás nélkül közlünk.

A Balatonalmádi SE visszalépett az NB III-as szerepléstől (archív fénykép)A Balatonalmádi SE visszalépett az NB III-as szerepléstől (archív fénykép)

Tisztelt Szurkolóink!

Felnőtt csapatunk, a Balatonalmádi Sportegyesület történetében először megnyerte a Veszprém vármegyei I. osztályú bajnokságot, majd az Ózd-Sajóvölgye együttesével szemben sikerrel vette az osztályozót, így sporttörténelmet írva kivívta az NB III-as indulási jogot. Egyesületünk vezetése határidőre beadta a nemzeti bajnokság harmadik vonalába a nevezést. Közben mindent elkövetve igyekeztünk megteremteni a magasabb osztály infrastrukturális előírásainak biztosítását, anyagi feltételeinek előteremtését. A végsőkig, a "falig" elmentünk, de sajnálatos módon szembesülnünk kellett azzal a ténnyel, hogy az NB III anyagi hátterét egyesületünk nem, vagy csak nagyon kockázatos módon tudja előteremteni.

Számunkra a legfontosabb az egyesületünkben sportoló közel 300 gyermek, valamint 50 felnőtt számára a stabil, biztonságos háttér biztosítása, ami az utóbbi éveink sikereinek alapja. Úgy ítéltük meg, hogy az NB III-ban való indulással kockáztatnánk ezt a stabil hátteret, ebből kifolyólag az NB III-as nevezésünket a Magyar Labdarúgó Szövetségnél a mai nappal visszavontuk.

Végtelenül csalódottak vagyunk... Az egyesület vezetősége, szakmai stábja, játékosai nagyon szerettük, akartuk volna a magasabb osztályban való megmérettetést. A következő évadban a vármegyei I. osztályú bajnokságban ismét meghatározó csapatként kívánunk szerepelni!

Kérjük szurkolóink megértését!

Hajrá Almádi! Hajrá BSE!

Balatonalmádi, 2024.06.24.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.