Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lángokban a Tűztorony: Sun and Moon buli a várban

2024. július 10. 10:41
„Sun and Moon”-ra keresztelt napszakokon átívelő zenei utazás a Tűztorony lábánál, és már most kimondható, hogy az egyik legjobb veszprémi buli idén – ez történt szombaton.

A nevéhez illően, múlt hétvégén - szerencsére csak képletesen - lángokba borult a Tűztorony: a lemenő nap festette narancssárgára az épületet, tökéletes háttérként szolgálva az idei év egyik legjobb elektronikus veszprémi bulijának. Van, akinek már ismerős lehet a Sun and Moon rendezvénysorozat, ugyanis találkozhattatok vele például Balatonfüreden a Koczor Pincében, vagy legutóbb a palóznaki Homola Borteraszon is.

A szervezők a nyugati világ, tengerparti „daytime partyk” divathullámját szeretnék itthon is meglovagolni, láthatóan egyre nagyobb sikerrel. A látvány és a hozzáillő mesei háttér messze túlszárnyalta a várakozásokat:

A szervezők nem spóroltak a fény- és vetítéstechnika terén. A Tűztorony falán megjelenő vizuális effektek szinte egy másik dimenzióba repítették a résztvevőket, a fények ritmikus játéka és a vibráló színek tökéletesen egészítették ki a zenei aláfestést, egyedülálló atmoszférát teremtve.

Angyal András és Huszka Mátyás szervezőkAngyal András és Huszka Mátyás szervezők

Az esemény három kiemelkedő fellépője, George Jr., - a hazai elektronikus zene egyik legfrisebb, legtehetségesebb arca, aki Afro House stílusával, egyedi hangzásával kimondhatjuk hogy új vonalat hozott hazánkba - az egykori TrueSounds-os Mattan, és Lendon gondoskodott arról, hogy a zenei élmény folyamatosan változó és dinamikus legyen. A DJ-k szettjei precízen követték a napszakok váltakozását, így a közönség a naplementétől kezdve egészen az éjszaka beköszöntéig folyamatosan új impulzusokkal találkozott. Az elektronikus zene hullámai tökéletes összhangban voltak a természet adta háttérrel, így minden egyes dallam még intenzívebben hatott.

A szervezők nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy egyedi és emlékezetes eseményt hozzanak létre. Az est sikerét látva biztosak lehetünk benne, hogy nem ez volt az utolsó ilyen rendezvény a környéken. Céljuk, hogy további hasonló bulikkal gazdagítsák a helyi közösséget, és újabb zenei kalandokra hívják a közönséget.

Az esemény összességében egy új szintre emelte itthon a szabadtéri zenei estek élményét, ugyanis a FOTON Audiovizuális Centrum és a Tűztorony varázslatos környezete, a professzionális zenei és látványtechnika, valamint a családias légkör tökéletes harmóniája mind hozzájárultak ahhoz, hogy ez az este valóban különleges legyen.

Fotók: Sun and Moon - Pesthy Márton

 

Galéria
Sun and Moon

 

vehir.hu
további cikkek
Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Foton Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Európa sorsfordító évét, 1989-et dolgozza fel Szalay Péter, NINCS PARANCS! című dokumentumfilmje, amely a rendszerváltás 35. évfordulója alkalmából lesz látható a FOTON Audiovizuális Centrumban szeptember 19-én. A vetítés ingyenes, csupán regisztrálni kell rá. 2024. szeptember 6. 11:37 Három napig szóltak a filmzenék a Balaton-parton Három napig szóltak a filmzenék a Balaton-parton Több mint kétezren vettek részt a második Balatoni Filmzene Fesztiválon, amelyet Balatonalmádiban rendeztek meg augusztus 9 és 11 között. A rendezvényen három színpadon, hat műfajban, kilenc formáció előadásában szólaltak meg a filmzenék nagy érdeklődés mellett. 2024. augusztus 13. 16:04 Három napig a filmzenéé lesz a főszerep Balatonalmádiban Három napig a filmzenéé lesz a főszerep Balatonalmádiban Augusztus 9-11. között rendezik meg a II. Balatoni Filmzene Fesztivált, mely három nap alatt kilenc filmzene-koncertet sorakoztat fel Balatonalmádiban. A tavaly nagy sikerrel debütáló rendezvény idén hat különböző műfajt ígér, szimfonikus zenekari, jazz, acapella, big band, kamarazenekari és edukatív előadás formájában. Augusztus tizedikén este hét órától Kalmus Felicián is színpadra lép MovieNight című műsorával, melyben a filmtörténelem nagy klasszikusait dolgozza fel a Casablancától a legújabb James Bond film betétdaláig. Többek között erről kérdeztük a csellóművészt… 2024. augusztus 5. 23:12 Mit tesz a zenész arcával egy koncertélmény? Mit tesz a zenész arcával egy koncertélmény? Csendes szorongás előtte, zabolátlan eufória utána, vagy épp fordítva – egyedi képpárokon mutatja meg a Petőfi Kulturális Ügynökség, hogy hogyan hagyott nyomot a 33. Művészetek Völgye Fesztivál a zenészeken. Többek közt Kiss Tibi, Bagossy Norbi, Deák Bill Gyula és Pásztor Anna is látható a különleges backstage-pillanatokat rögzítő portrésorozatban. 2024. augusztus 1. 13:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.