Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
22°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
22°C

A balatoni művészekkel ismerkedik Marie-Pierre Duquoc / „Nálam, Nálad, Nálatok”

2008. május 30. 11:21
Három hónapot tölt a Balatonnál Marie-Pierre Duquoc, a francia posztmodern művészet kiemelkedő alakja. A művésznő először Zala megyébe látogatott, ahol neves magyar szobrászokkal, Fischer Györggyel és Németh Jánossal, majd fiatal helyi alkotókkal találkozott. A látogatás célja, hogy egy ösztöndíj keretében megismerkedjen a magyar posztmodern művészettel és azok képviselőivel.
Marie-Pierre Duquoc június 9-ig tartózkodik nálunk, ismerkedését a magyar művészettel Veszprém majd Somogy megyében folytatja.


A művésznő „Nálam, nálad, nálatok” elnevezésű projektjét, saját életstílusát egy Performansz keretében mutatta be Zalaegerszegen.


A három balatoni megye – Somogy, Veszprém, Zala – és a francia Loire-vidék Régió 1996-ban kötött együttműködési megállapodást, melynek köszönhetően számos programot valósítottak meg együtt. „A balatoni megyék és a Loire-vidék közötti együttműködés 12 éve él és életképességét mi sem bizonyítja jobban, mint a számos felvetődő terv és ötlet magyar és francia oldalról egyaránt. Többek között a francia–magyar művész-csereprogram, kutatási ösztöndíjak, majd a 2009-ben induló „Comenius-Regio“ pályázatok középiskolások számára.
Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.