Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Utcazenén az utcagyerekek

2010. július 20. 0:09 // Forrás: Gárdos Olívia
Idén első alkalommal rendezték meg a break-táncosok versenyét, a Színházkertben. Ámulattal figyelte őket a közönség.

A breakdance, egy ritmusokra épülő dinamikus tánc, amely a hip-hop műfajának részét képezi. A táncstílus hazai művelői, amerikai szülőhazájához hasonlóképp gyakorolják tehetségüket. A város terein gyűlnek össze, hogy megmutassák mit is tudnak. New York utcáiról indult el a műfaj, meghódítva ezzel az egész világot.

Az effajta rendezvényekkel, mint ez a verseny, követőket is toboroznak, még inkább elterjesztve a break nyújtotta életérzést. A tánc motívumait ámulattal követte szemmel az összegyűlt tömeg, zsűri, mindenki.

Külön dj-k nyomták a talp- gyakran fej- alávalót. A színházkert, a lépcső megtelt a zugó nézősereggel.

-Utcagyerekek vagyunk, akik ledobják a magnót a földre és körbetáncolják. Így kapcsolódunk mi is az Utcazenéhez, mi nem zenélünk, hanem azt használjuk fel. A gettó gyermekei vagyunk, akik nem tarhálásért kapják a pénzt - mondta az egyik résztvevő.

A breakjam-et az idei hatalmas népszerűségnek köszönhetően jövőre is megrendezik. Utcazenén, az utcagyerekek.

Galéria
Utcazenén az utcagyerekek
vehir.hu
további cikkek
Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. ma 11:34 Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.