Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Füzi-Tóvizi: bízom benne, hogy elindultunk felfelé

2024. július 16. 21:38 // Forrás: MTI
Füzi-Tóvizi Petra bízik benne, hogy a magyar női kézilabda-válogatott elindult egy úton felfelé és tovább tud jutni a párizsi olimpia számukra jövő csütörtökön rajtoló csoportköréből.

Az M4 Sportnak az első olimpiájára készülő debreceni beálló azt mondta, szerinte jó arányban vannak idősek és fiatalok a keretben, megvan a rutin és a lendület is, jól kiegészítik egymást.

"Nagyon jól harmonizál most ez a válogatott, egyben vagyunk, szeretünk együtt lenni" - fogalmazott az előttük álló hetekre tekintve. Elárulta: a közös elemzéseken túl is sokszor videóznak külön a társakkal, készülve a riválisokra.

Füzi-Tóvizi bevallotta: a kerethirdetés stresszhelyzet volt, hiszen csapatként "együtt kelnek, együtt fekszenek", márpedig a döntés valakinek mindig rossz, mivel kimarad a névsorból, amely a világversenyeken megszokott húszfőshöz képest szűk: a 14 fős keret mellett három tartalék utazik a francia fővárosba.

"Ez mindig egy érzelmi hullámvasút" - szögezte le, hozzátéve: amikor három éve kimaradt a keretből, akkor érezte meg igazán, mennyire szeretne ott lenni az ötkarikás játékokon. - "Ez lenne egy pályafutás csúcsa, az olimpia. Ha elmondhatod, hogy ott voltál, és nagyon remélem, hogy jól fogunk szerepelni, az minden sportoló álma."  

A Szlovénia elleni két felkészülési találkozó kapcsán - idegenben 31-21-re, majd Győrben 28-27-re győzött Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese - úgy fogalmazott: nincs miért aggódniuk, hiszen ez volt a csúcsterhelésük hete, a felkészülés harmadik hete, mindenkiben volt némi fásultság.  

Ahogy felidézte, a hazai találkozón volt egy kis megingás, amelyet azóta videózás során kielemeztek, átbeszéltek.

Fotó: Czeglédi Zsolt  |  Forrás: MTI/MTVAFotó: Czeglédi Zsolt | Forrás: MTI/MTVA

"Én személy szerint nem éreztem ezt akkora pofonnak, nem dőltünk a kardunkba, hiszen egy felkészülési mérkőzés volt, sikerült győznünk úgy is, hogy tetemes fölényből végül egy gól lett csak közte" - fejtett ki, kiemelve: a hibákat ki kell javítaniuk és dolgozni, menni tovább. - "Nincs időnk itt nyalogatni ezeket a sebeket."

A nemzeti csapat pénteken a házigazda németek elleni edzőmérkőzésen zárja a felkészülést Stuttgartban. Az ötkarikás tornát jövő hét csütörtökön kezdi a házigazda és címvédő franciákkal szemben. Utána Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe. Amint a beálló hangsúlyozta, a mérkőzésekre koncentrálnak, a jövő hét pénteki nyitóünnepség pedig egy "örömteli esemény" lesz számukra. 

"Bízunk abban, hogy elindultunk egy úton felfelé, hiszen sokszor tudta két arcát mutatni ez a válogatott, nagyon remélem, hogy elhisszük és ott tudunk lenni szemben a legnagyobbakkal is akár. Ez egy szerethető válogatott" - vélekedett. Amint elárulta, helyezésbeli elvárást még nem fogalmazott meg velük szemben a szövetség vezetése, ám mindenképp szeretnének továbbjutni a csoportjukból.

"Ha úgy tudunk játszani, szerintem bárki ellen van esélyünk" - bizakodott Füzi-Tóvizi.

vehir.hu
további cikkek
Női kézilabda Eb: az olimpiai ezüstérmes franciákkal is találkozik a felkészülés során a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: az olimpiai ezüstérmes franciákkal is találkozik a felkészülés során a magyar válogatott A többi között az olimpiai ezüstérmes francia csapat ellen is készül az ősz folyamán a magyar női kézilabda-válogatott, amely Debrecenben egy felkészülési tornán is pályára lép a november-decemberi Európa-bajnokságot megelőzően. 2024. szeptember 4. 21:47 Klujber Katrin már tud örülni a hatodik helynek Párizs 2024 Klujber Katrin már tud örülni a hatodik helynek A női kézilabdatorna álomcsapatába beválasztott Klujber Katrin már tud örülni annak, hogy a magyar válogatott a hatodik helyen végzett a párizsi olimpián. 2024. augusztus 11. 14:16 Párizs 2024: Klujber Katrin bekerült a női kézilabdatorna álomcsapatába Párizs 2024 Párizs 2024: Klujber Katrin bekerült a női kézilabdatorna álomcsapatába A jobbátlövő Klujber Katrin bekerült a párizsi olimpia női kézilabdatornájának álomcsapatába. 2024. augusztus 10. 20:05 Golovin Vlagyimir: csalódottak, de büszkék is vagyunk Párizs 2024 Golovin Vlagyimir: csalódottak, de büszkék is vagyunk Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott hatvan percen keresztül nagyszerűen küzdött és csak egy-egy momentumon múlt, hogy nem jutott a négy közé Svédországgal szemben a párizsi olimpián. 2024. augusztus 6. 21:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.