Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mindennek van határa

2024. július 20. 10:06
Nem halt meg senki, mégis olyan történt, ami fölött nehéz napirendre térni. Nekem még mindig nem sikerült. Feltolulnak bennem a kérdések, melyek arra keresik a választ, hogy: miért. Miért történhetett ez meg a 21. században a fejlett Európa egyik országában? Remélem, a vizsgálat feltárja az okot, melyre semmi sem lehet elfogadható magyarázat – Darcsi István jegyzete.

Épphogy véget ért a labdarúgó Európa-bajnokság, de már javában vágjuk a centit a következő hatalmas sportesemény, a párizsi olimpia kezdéséig. Közben alakuló ülést tartanak az Európai Unióban a tagállamok újonnan megválasztott képviselői, az oroszok belőnek Ukrajnában egy gyerekkórházba, ahol többen meghalnak, Izraelben továbbra sincs béke az olajfák alatt, a benzin ára hol emelkedik, hol pedig csökken, a kánikula már a vízparton is elviselhetetlen. Szóval, érdekes hírekkel eseményekkel bőven ellát minket az élet és a média, ám történik valami, ami mindent felülmúl.

A szolnoki kalandparkban egy karateedző úgy felrúgta a gondjaira bízott hétéves kisfiút, hogy az a levegőben megpördülve fejre esett. Szerencsére volt rajta bukósisak, így nem lett komoly baja. A gyerekek egy jászberényi küzdősport-egyesület tábora keretében mentek a kalandparkba. A brutális cselekedetet az egyesület vezetője követte el. Talán ki sem derül, ha nincs róla felvétel, ugyanis a gyerek otthon nem merte elmondani a történteket, mert saját magát hibáztatta.

Fotó: internetFotó: internet

Állítólag a férfi azért bántalmazta a kis srácot, mert nem akart felmászni a pályára. A történtek a többi gyereket is felzaklatták, volt, aki elsírta magát. A kalandpark dolgozói nem látták a jelenetet, ám a csoport szokatlan viselkedését tapasztalva visszanézték a területen telepített biztonsági kamerák felvételeit, így derült fény a szokatlan brutalitásra. A 2020-ban Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért elnevezésű életműdíjjal kitüntetett elkövető közölte, hogy bocsánatot kér és minden tisztségéről lemond. Azt hiszem, részéről ez a legkevesebb. Az ügyet vizsgálják.

Kapcsolódó cikk
A Magyar Karate Szakszövetség felháborodását fejezte ki a szolnoki kalandparki bántalmazás kapcsán
A Magyar Karate Szakszövetség csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében felháborodását fejezte ki a szolnoki kalandparki bántalmazás kapcsán, egyben elhatárolódott a gyermekbántalmazási esettől.

A felvétel nyilvánosságra kerülésének napján az összes hírműsorban látható volt a brutalitás. Elsőre el se hiszi az ember, hogy ma Magyarországon ilyen megtörténhet. Megnézem még egyszer. Ekkor már nem a döbbenet járja át a gondolataimat, hanem egészen más érzések. Szívből sajnálom a kisfiút, aki minden bizonnyal soha nem fogja elfelejteni a történteket, ami valószínűleg hatással lesz a további életére. Hogy mit érzek az elkövető iránt, azt inkább nem írom le...

Nem ismerem a jogi tényállást, de remélem, nem csak az igazságérzetem sugallja, hogy ezért börtön jár, mégpedig nem felfüggesztett, hanem letöltendő büntetéssel. Ha így lesz, az igazi számonkérés ott vár majd a magából kivetkőzött férfira. Egyszer egy sopronkőhidai börtönriportom során több elítélt is elmondta, hogy a nők, és különösen a gyerekek sérelmére elkövetett bűncselekmények végrehajtóival nem bánnak kesztyűs kézzel a zárkatársak, mert ők is úgy gondolják, hogy mindennek van határa.

Darcsi István

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.