Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jubileumi Művészetek Völgye

2010. július 21. 3:27 // Forrás: MTI / Ódor
Hét településen csaknem 1600 program és 3000 fellépő lesz a 20. Művészetek Völgye rendezvény-sorozatán, július 23-tól augusztus 1-jéig.

Az esemény sajtótájékoztatóján Márta István a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója hangsúlyozta, szeretnének a régi hagyományok mellett újakat is teremteni. Valószínű, hogy július 31-én a pulai színházsátorban völgygála lesz, amelynek a teljes bevételét az árvízkárosultak javára ajánlják fel.

A színházsátor egyébként újdonság, amit a békéscsabai Jókai Mór Színházzal közösen működtetnek. Persze nem csak színházi események lesznek, hanem többek között zenei koncertek is. A szervezők minden évben szeretnének egy hazai múzeumot fővendégként fogadni. Idén a Magyar Néprajzi Múzeum lesz a völgy vendége, több különleges kiállítást rendeznek Kapolcson és Vigántpetenden. Ezeken kívül bemutatják a határon túli magyar kultúrát, idén a Felvidéket.

A Művészetek Hölgye Palya Bea lesz, aki reggeltől estig fogadja a közönséget művészbarátaival Kapolcson, az evangélikus parókiában és gyermek-foglalkozásokat is vezet majd.


Palya Bea szóló
forrás: youtube.com

Márta István pénzről nem beszélt sokat, de annyit elmondott, hogy nyertek egy pályázaton: a Nemzeti Kulturális Alaptól kaptak 23 millió forintot, de számítanak további támogatókra is. Kitért arra is, hogy a Veszprém megyei önkormányzat nem támogatta a fesztivált. A napijegyek 2000 forintba kerülnek, a háromnapos hétvégi bérletért 5000, a tíznaposért 18 000 forintot kell fizetni, és lesznek ún. kiegészítő jegyek, ezek 500 forintba kerülnek - mondta, majd hozzátette, hogy ezért az árért a vendég minőséget kap.

A pulai sátorban fellép a Benkó Dixieland is, meglepetés-vendégekkel. Galkó Balázs színművész, a völgyprogramok állandó tagja, idén könyvszendvicsként vesz részt a rendezvényen. A hátára szerelnek egy hatalmas könyvet, amivel járja a falvakat, a könyvbe pedig bárki beírhatja a véleményét. Mindeközben egy a kapolcsi malmokról szóló könyvet lehet megvásárolni tőle. Rácz Zoltán, az Amadinda együttes vezetője a Művészetek Völgyében ünnepli 50. születésnapját, műsort ad és a vendége lesz például Presser Gábor és Karácsony János.

A sajtótájékoztatón jelen voltak a fesztiválnak helyet adó hét község polgármesterei, akik a településeiken lévő főbb programokra hívták fel a figyelmet. Így például Taliándörögdön a Klastrom-romnál lesznek zenei és színházi programok, Vigántpetenden templomi koncertek, kiállítások, és zenés rendezvények a sörsátorban. Idén is Monostorapátiban lépnek fel a rockegyüttesek, az öcsi kőfejtőben pedig elsősorban világzenei programokra várják az érdeklődőket. Pulán a színházi sátor programjait emelték ki, Nagyvázsonyban pedig a Duma Színház humoristái lovaskocsis falusétát tartanak, és a Kinizsi-várnál megrendezik a reneszánsz vigasságokat és várjátékokat is.

Ódor Eszter
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.