Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Virtuális gazdává is válhat bárki

2024. augusztus 10. 9:46
A veszprémi PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központ meghirdette a virtuális örökbefogadási programját, amivel bárki úgy gondoskodhat egy négylábúról, hogy közben nem élnek egy fedél alatt.

A PUMI létrejötte azért is számít úttörőnek a magyar állatvédelemben, mert nem csupán egy állatmenhely funkcióját látja el, hanem, ahogy nevében is szerepel, kompetencia központként a tudatos állattartás fontosságát is hirdeti, ennek kapcsán pedig a számos szakmai foglalkozás és oktatás mellett életre hívta a virtuális örökbefogadási programját is.

Ahhoz, hogy valaki virtuális örökbefogadó legyen az kell, hogy vállalja egy menhelyen élő kutya háromhavi élelmének a biztosítását, ezzel már fel is kerül a virtuális örökbefogadó neve az állat keneljének a falára. A PUMI az ilyen gazdákat, akiknek nincs lehetősége otthonába fogadni egy állatot, de szeretne segíteni az ő sorsukon előnyben részesíti, amikor sétáltatásra jelentkeznek.

Ovádi Péter, állatvédelemért felelős kormánybiztos virtuális örökbefogadásáról szóló videójából kiderült, hogy a program már most eredményesnek mondható, hiszen volt olyan kutya a menhelyen, akinek először virtuális gazdái lettek, de olyan gyorsan kialakult a kötődés a család és az állat között, hogy azóta már velük él a négylábú.

A programról még több infót a PUMI honlapján lehet találni.

vehir.hu
további cikkek
Virtuálisan is gazdik lehetünk; miért ne fogadnánk örökbe egy házi kedvencet? állatvédelem Virtuálisan is gazdik lehetünk; miért ne fogadnánk örökbe egy házi kedvencet? Nem kell egy fedél alatt élni a kutyussal vagy macskával ahhoz, hogy gondoskodjunk a kisállatokról, hiszen a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központ lehetővé tette a virtuális örökbefogadás programját. Az állatok világnapjához közeledve pedig Porga Gyula polgármester is örökbe fogadott virtuálisan egy négylábút. ma 11:56 Második alkalommal rendezték meg az állatvédelmi pikniket Budapesten állatvédelem Második alkalommal rendezték meg az állatvédelmi pikniket Budapesten Az esős idő ellenére is nagy számban vettek részt az idei Állatvédelmi Témahét nyitóeseményén szombaton Budapesten – közölte a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány. tegnap 10:20 Elindult az Állatvédelmi Témahét – Több mint 300 ezer gyermek csatlakozott a programhoz Elindult az Állatvédelmi Témahét – Több mint 300 ezer gyermek csatlakozott a programhoz Hétfőn kezdetét vette az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság által szervezett Állatvédelmi Témahét, melyhez több mint 307 ezer gyermek és közel 2400 oktatási és gyermekvédelmi intézmény csatlakozott. 2024. szeptember 30. 10:20 Az állatvédelem csapatmunka állatvédelem Az állatvédelem csapatmunka Hétfőn elindul az idei állatvédelmi témahét, amihez az országban több mint 2200 bölcsőde, óvoda és iskola csatlakozott már, előtte viszont Veszprémben zárult egy tizenhét állomásból álló roadshow, amin kifejezetten a pedagógusoknak mutatták be azt a módszertant, amivel hatékonyan lehet átadni az állatvédelemmel kapcsolatos ismereteket a gyerekeknek. 2024. szeptember 27. 15:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.