Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden kedvezett az Ada-Alu Bakony-Balaton Félmaratonon

2024. augusztus 24. 12:38
Kegyes volt az időjárás a versenyzőkhöz, minden kedvezett az Ada-Alu-Balaton Félmaratonon. A reggel kilences közös rajt után megkezdődtek a hét, a tizennégy, valamint a huszonegy kilométeres távok.

Izgatott, rajtszámukat igazgató, izmaikat melegítő sportolók gyülekeztek az Óváros téren, a versenyközpontban. A futók: 7-14-21 kilométeres távokon indulhattak, tehát egy, kettő, vagy három kört kellett teljesíteni Veszprém ikonikus részein haladva. A 14 és 21 kilométeres távon váltóban is lehetett nevezni.

A rajt előtt Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszöntötte az aktív korai kelőket, akik vállalták, hogy egy jóhangulatú versenyen teljesítik a kitűzött távot. Ovádi, aki egyébként szintén elindult a versenyen, felhívta a figyelmet arra, hogy Veszprém a legszebb útvonalú futópálya, ami bár rengeteg nehézséget is okoz, tekintve az emelkedős szakaszokat.

A cél, vagyis az utolsó rész is tartogatott kihívásokat, hiszen a Szentháromság térre kellett felfutni, megkerülve a szoborkomplexumot. Ovádi kiemelte, hogy ezen a versenyen mindenki megtalálhatja a maga számára vállalható távot, a hobbifutóktól kezdve a profikig egyaránt.

Veszprém Ovádi szerint remek úton van ahhoz, hogy Európa Sport Fővárosa legyen, a hasonló közösségi rendezvények igencsak ezt erősítik. Örül annak, hogy a szervezők ismét megrendezték a félmaratont, sok sikert kívánt a sportolóknak.

A verseny ideje alatt természetesen frissítő állomások, valamint mentő is a rendelkezésre állt.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.