Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

A német bajnok legyőzésével kezdett a Szeged a BL-ben

2024. szeptember 12. 20:42 // Forrás: MTI
A Szeged házigazdaként 31-29-re legyőzte a német SC Magdeburgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, csütörtökön.

A mezőny legjobbja Mikler Roland volt, aki 36 lövésből 16-ot védett.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, B csoport:
OTP Bank-Pick Szeged - SC Magdeburg (német) 31-29 (17-18)
lövések/gólok: 42/31, illetve 47/29
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 3/3
kiállítások: 6, illetve 2 perc

A hazaiak keretéből csak Nagy Martin hiányzott, a tavaly BL-győztes, idén német bajnok vendégeknél Tim Hornke, Felix Claar és Oscar Bergendahl nem játszott.

Mindkét csapat a gyors játékot erőltette, és bár a Magdeburg a nyolcadik percben két góllal vezetett, a Szeged előbb Mario Sostaric találataival egyenlített, majd egy 4-1-es sorozattal fordított, méghozzá úgy, hogy utóbbi időszakban négy percet emberhátrányban töltött.

Mario Sostaric hat, Sebastian Frimmel öt, Bodó Richárd és Lazar Kukic négy-négy góllal, Mikler Roland 16 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Nikola Portner négy, Sergei Hernández hat védéssel, Ómar Ingi Magnusson és Philipp Weber öt-öt találattal zárt. Érdekesség, hogy a vendégeknek öttel több kapura lövésük volt, mégis kettővel kevesebb gólt szereztek.

A szegedi Bodó Richárd (bal2), valamint Matthias Musche (balra) és Antonio Serradilla Cuenca (jobbra), az SC Magdeburg játékosai a kézilabda férfi Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged - SC Magdeburg mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2024. szeptember 12-én. MTI/Ujvári SándorA szegedi Bodó Richárd (bal2), valamint Matthias Musche (balra) és Antonio Serradilla Cuenca (jobbra), az SC Magdeburg játékosai a kézilabda férfi Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged - SC Magdeburg mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2024. szeptember 12-én. MTI/Ujvári Sándor

A két csapat harmadszor találkozott egymással, a Szeged két vereség után először győzött. A csongrádiak egy hét múlva a BL-címvédő Barcelona otthonában folytatják szereplésüket.

"Egészen elképesztő érzések vannak bennem. Újak vagyunk itt, ezért is volt nagyon fontos, hogy jól teljesítsünk az első BL-mérkőzésünkön" - nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón Michael Apelgren.

A szegediek nyáron érkezett svéd edzője hozzátette, a második félidőben szenzációs volt a hangulat, nagyon jól összeállt a csapat, Mikler pedig nagyon jól teljesített.

"Nem volt könnyű a helyzet, mert az olimpia miatt rövid volt a felkészülési időszak, de elvégeztük a munkát, keményen dolgoztunk. Nagyon örülünk, hogy be tudtuk húzni az első meccset, minden játékosnak jár a köszönet" - szögezte le.

Bánhidi Bence úgy fogalmazott, nagyon kellett már egy ilyen mérkőzés ennek a csapatnak, hiszen megmutatták, mire képesek, és hogy a Pick Arénában nagyon nehéz őket legyőzni.

"Még mindig van a csapatban előrelépési lehetőség, de erről a második félidőtől azt gondolom, ezt meg kell tartanunk és tovább kell vinnünk a jövőben. Szeretnénk ugyanilyen vagy jobb mérkőzésekkel előrukkolni" - vélekedett a hazaiak csapatkapitánya

vehir.hu
további cikkek
Csúcskézilabda a hazai BL-nyitányon Veszprém Handball Club Csúcskézilabda a hazai BL-nyitányon Idénybeli első hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésen a francia Paris Saint-Germain együttesét fogadja a Veszprém. A csütörtöki (kezdés: 18.45) találkozót a Sport 1 élőben közvetíti. tegnap 21:23 Kőkemény erőpróba a hazai BL-nyitányon Veszprém Handball Club Kőkemény erőpróba a hazai BL-nyitányon A magyar bajnok és kupagyőztes Veszprém csütörtökön (kezdés: 18.45) a francia sztárcsapat Paris Saint-Germain ellen játssza idénybeli első hazai találkozóját a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. tegnap 7:54 Remili és Corrales tündökölt, a Veszprém örülhetett a BL-rajton! Veszprém Handball Club Remili és Corrales tündökölt, a Veszprém örülhetett a BL-rajton! A Veszprém Handball Club 32-31-re nyert a német Füchse Berlin vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának csütörtök esti nyitómérkőzésén. Az „Építők” francia sztárja, Nedim Remili tizenegy góllal vette ki a részét a győzelemből, míg a spanyol Rodrigo Corrales az utolsó másodpercben is bemutatott egy védést! 2024. szeptember 12. 22:23 Nielsen érkezik? Fabregas hosszabbít? – dr. Bartha Csabát kérdeztük Vehír21 podcast Nielsen érkezik? Fabregas hosszabbít? – dr. Bartha Csabát kérdeztük A Vehír21 Podcast legújabb epizódjában dr. Bartha Csaba, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója volt a vendégünk, aki a vezetői hitvallása mellett a klubnál történt változásokról, célkitűzésekről és a játékospolitikáról is őszintén beszélt portálunknak.  2024. szeptember 9. 16:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.