Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Állatvédelem a Pannon Egyetemen is

2024. szeptember 14. 10:17
A Pannon Egyetemen elindult az állatvédelmi pedagógusképzés, amely magas szintű, szakirányú képzést biztosít a pedagógusok számára az állatvédelem elméleti és gyakorlati oktatásához.

Az állatvédelem-pedagógiai módszerek szakirányú továbbképzés egyedülálló módon kínál lehetőséget a szakembereknek, hogy mélyrehatóan megismerjék az állatvédelem és az állatbarát szemléletmód oktatásának módszertanát, és ezáltal aktívan hozzájáruljanak az állatvédelmi ismeretek terjesztéséhez az iskolai nevelés és gyermekvédelem területén - olvasható Ovádi Péter, állatvédelemért felelős kormánybiztos Facebook-oldalán.

Ovádi PéterOvádi Péter

A Pannon Egyetem Humántudományi Kar új állatvédelem-pedagógus képzésére első ízben kerül sor, a mostani tanévben tíz jogi szakokleveles állatvédelmi szakember és öt állatvédelmi szakjogász kezdi meg tanulmányait. Emellett öt állatvédelmi szakállatorvos és szintén öt, az állatvédelem pedagógiájában jártas pedagógus részesül térítésmentes ösztöndíjas képzésben.

Az állatvédelem egyetemi oktatása kiemelten fontos, hiszen ezáltal a szakemberek mélyebb, átfogóbb tudást szerezhetnek, amely szükséges az állatok jogainak hatékony védelméhez és a komplex állatvédelmi problémák kezeléséhez. Az olyan területeken, mint a jog, az állatorvoslás vagy a pedagógia, az állatvédelem speciális ismereteket igényel, amelyeket csak magas szintű képzéseken lehet elsajátítani. Az egyetemi tanulmányok révén a hallgatók nemcsak elméleti, hanem gyakorlati tapasztalatokat is szereznek, így képessé válnak a modern állatvédelmi kihívások szakszerű kezelésére, ami hosszú távon elősegíti az állatok jólétének javítását és a társadalom szemléletváltását ezen a téren.

A képzések a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány támogatásával valósulnak meg, így biztosítva a szakemberek utánpótlását az állatvédelem különböző területein.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Közös ügyünk az állatvédelem Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, ismételten felhívja az állattartók figyelmét a nyári meleg okozta veszélyekre. A nyári hónapok forrósága nem csupán az emberek, hanem négylábú társaink számára is komoly kihívást jelent. A kánikula időszakában különösen figyelnünk kell háziállataink jólétére, hiszen a magas hőmérséklet súlyosan megterhelheti őket.   2024. július 14. 11:29 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. 2024. június 20. 14:18 Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga, állatvédelmi képzéssorozat indult jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga, állatvédelmi képzéssorozat indult jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából Az alapítvány 2024 júniusától folyamatosan tölti fel honlapjára a jogalkalmazókat segítő, összesen több mint 1400 oldalas állatvédelmi információs kiadványait, amelyek bárki által térítésmentesen letölthetőek. 2024. június 17. 10:56 Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. 2024. április 28. 8:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.