Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

MÁV közlemény: Késések és változások a vihar okozta károk miatt több vasútvonalon

2024. szeptember 15. 11:10 // Forrás: MÁVINFORM

A MÁV tájékoztatása szerint az éjszaka átvonult vihar következtében több Dunántúli vasútvonalon fák dőltek a sínekre, melyek miatt a következő vonalakon késésekre és változásokra kell számítani:

Budapest-Veszprém-Szombathely vonal (20): A székesfehérvári vonalon történt baleset miatt jelentős fennakadások várhatók. Szentgál és Városlőd-Kislőd, valamint Sárvár és Ostffyasszonyfa között helyreállt a forgalom, a fővonalon várhatóan délutánra áll helyre a menetrend szerinti közlekedés. Az érintett járatok:

A Celldömölkről 8:38-kor induló (19027) és a Szombathelyről 9:05-kor induló (9087) személyvonatok nem közlekednek.

A Déli pályaudvarról 9:40-kor induló G30-as vonat (4592) nem közlekedik.

A 9:00-kor Ljubljanába induló Citadella InterCity (IC 246) menetrend szerint elindul, de Székesfehérváron átszállásra lesz szükség a Bakony InterCityre (IC 904), majd később vissza az eredeti szerelvénybe.

Észak-balatoni vonal (29): Aszófő és Balatonakali-Dörgicse között reggel egy kidőlt fa akadályozta a közlekedést, amit eltávolítottak. A székesfehérvári vonalon történt baleset miatt továbbra is fennakadások várhatók.

Győr-Pápa-Celldömölk vonal (10): Vaszaron reggel egy fa dőlt a sínekre, de a forgalom már helyreállt. A Kaposvár-Győr közötti Helikon InterRégiók késésekre számíthatnak. Keszthely és Balatonszentgyörgy között mentesítő pótlóbusz közlekedik a Tópart InterCitykhez csatlakozva.

Siófok-Kaposvár (35): Tab és Mernye között reggel egy kidőlt fa okozott fennakadást, de eltávolították. A menetrend várhatóan a délelőtti órákban áll helyre.

Veszprém-Győr vonal (11): A 4:57-kor Veszprémből induló (39519) személyvonat helyett pótlóbusz közlekedik, amely Bakonyszentlászlóig meghosszabbított útvonalon közlekedik.

Székesfehérvár-Komárom vonal (5): Több ponton is fakidőlés akadályozta a közlekedést. Az alábbi változások érvényesek:

A Komáromból 6:05-kor induló vonat (34919) csak Nagyigmánd-Bábolnáig közlekedik.

A Székesfehérvárról 8:26-kor induló vonat (34912) helyett pótlóbusz közlekedik Nagyigmánd-Bábolnáig.

Pápa-Csorna vonal (14): Szany-Rábaszentandrás és Egyed-Rábacsanak között fakidőlés miatt a vonatok nem közlekedhetnek.

Pécs-Nagykanizsa vonal (60): Barcs és Szentlőrinc között karbantartás miatt pótlóbusz közlekedik vasárnap 17 óráig.

A MÁV folyamatosan dolgozik a helyreállításon, a menetrend szerinti közlekedés fokozatosan áll vissza. Az utasokat arra kérik, hogy figyeljék a friss tájékoztatásokat, mivel a rossz időjárás miatt további késések és elakadások is előfordulhatnak.

vehir.hu
további cikkek
Több mint százezer elektromos rollert használnak ma Magyarországon Több mint százezer elektromos rollert használnak ma Magyarországon Általános városi közlekedési eszközzé válik a magán és közösségi elektromos roller, a Jövő Mobilitása Szövetség adatai szerint Magyarországon már több mint 100 ezer e-rollert használnak az emberek, amelyek mintegy 10 százaléka bérelhető, a többi magántulajdonú eszköz. Számuk folyamatosan nő, különösen a városokban, mivel az e-rollerekkel kikerülhetők a közlekedési dugók és parkolni is könnyű velük. 2024. szeptember 4. 11:56 Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz - közölte a MÁV a vasúttársaság honlapján vasárnap, kiemelve, hogy a balatoni szerelvények a főszezonban több mint 1,2 millió utazást szolgáltak ki. 2024. szeptember 1. 14:02 Atomjaira szedik szét a KRESZ-t, hogy egy sokkal gyakorlatiasabb szabályrendszert rakjanak össze belőle Atomjaira szedik szét a KRESZ-t, hogy egy sokkal gyakorlatiasabb szabályrendszert rakjanak össze belőle Jövő tavaszra elkészülhet az új KRESZ tervezete, ami ezután az Országgyűlés elé kerül, hogy elfogadják azt. A most is hatályban lévő szabályrendszer eddig csupán kisebb ráncfelvarrásokon átesett közel ötven év alatt, most viszont végre az adott korhoz igazodik minden tekintetben. Sajtóinformációk szerint az új KRESZ-ben különösen nagy figyelmet kap majd az e-mobilitás, pont az a terület, amiben Veszprém a legtöbbet fejlesztett az elmúlt években. 2024. augusztus 27. 22:17 Sikeres hídbeemelés a Bakonyban Sikeres hídbeemelés a Bakonyban 2024. augusztus 24. 12:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.