Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
19°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
19°C

Éremeső a zivatarban

tegnap 7:54
A Veszprémi Honvéd SE tájfutói öt arany-, három ezüst- és négy bronzérmet, illetve értékes pontszerző helyeket szereztek a rövidtávú országos egyéni és váltóbajnokságon.

Szeptember közepén, indián nyár helyett hideg, esős novemberi időjárási körülmények között került sor a tájfutók rövidtávú országos egyéni és váltóbajnokságára.

Szombaton Szentes belvárosát foglalták el a versenyzők, ahol délelőtt a selejtezőket, délután a döntőket bonyolították le.

Az N14-F14 kategória dobogósai - Fotó: Veszprémi Honvéd SEAz N14-F14 kategória dobogósai - Fotó: Veszprémi Honvéd SE

Először egy városi lakótelep parkokkal, játszóterekkel tagolt területén, pörgős pályákon kellett jó teljesítményt nyújtani a döntőbe jutáshoz. A következő „menetben” már megnyitott udvarok, átjárók és mesterséges lezárások kínáltak trükkös útvonalakat és igényeltek nagy koncentrációt a gyorsaság mellett

– mondta el a Vehírnek Gaschler-Gyeviki Nóra, a veszprémi egyesület sajtóreferense.

A Veszprémi Honvéd SE sportolói szó szerint állták a sarat, az öt arany- mellett három ezüst- és négy bronzérmet, illetve pontszerző helyet szereztek meg.

Vasárnap a váltóverseny idejére Szarvasra költözött a mezőny. Itt az Erzsébet-liget biztosított parkerdős terepet, amit a hídon átkelve technikás részek, például a Szarvasi Vízi Színház nézőtere tett izgalmassá. De nemcsak az időjárás vagy a pályák jelentettek nagy kihívást, a versenydrukkot és feszültséget a tévesen vagy nem fogott pontokból fakadó – viszonylag nagy arányú – kiesés is fokozta. A veszprémiek a bonyodalmak ellenére három csapatéremmel térhettek haza, melyek közül a V165-ös kategória aranya csillogott a legfényesebben.

Rövidtávú ob – eredmények

N14: 1. Gaschler Janka
N18: 1. Ódor Laura
N21: 2. Máramarosi Rita, 3. Mérő Dominika
N55: 1. Wengrin Ágnes
N70: 3. Wieder Ilona
N75: 3. Komár Béláné

F14: 2. Varsányi Ádám
F20: 3. Bálint Ádám
F45: 1. Molnár Zoltán
F50: 1. Barát János
F70: 2. Horváth Tivadar

Országos rövidtávú váltóbajnokság – eredmények

V21: 2. Mérő Dominika, Bálint Benedek, Bálint Ádám, Máramarosi Rita
V135: 3. Molnár Attila, Széplaki Erika, Molnár Zoltán
V165: 1. Néda László, Wengrin Ágnes, Egei Tamás

vehir.hu
további cikkek
Remek szereplés a hazai rendezésű tájfutó Eb-n tájfutás Remek szereplés a hazai rendezésű tájfutó Eb-n A veszprémi Máramarosi Ritával a soraiban fantasztikus teljesítményt nyújtva hatodik helyen zárt a magyar váltó a Vértesben rendezett tájfutó Eb-n. 2024. augusztus 27. 21:01 Dicséretes hazai szereplés a veszprémi pétanque kupán Veszprémi Honvéd Sportegyesület Dicséretes hazai szereplés a veszprémi pétanque kupán Az elmúlt hétvégén rendezett veszprémi pétanque kupán több hazai triplett is indult: egy ezüstérmes pozíció mellett egy negyedik helyet zsebeltek be a VHSE. 2024. július 8. 13:02 Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.