Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Szeptember végétől összetartáson vesz részt a férfi kézilabda-válogatott

ma 11:09 // Forrás: MTI
Szeptember utolsó napjától nem hivatalos válogatott időszakban tart ötnapos edzőtábort a férfi kézilabdázók nemzeti csapata.

A magyar szövetség (MKSZ) honlapján közzétett csütörtöki bejegyzés alapján Chema Rodríguez, a párizsi olimpián tizedik helyezett válogatott szövetségi kapitánya 19 játékost hívott be a keretbe. Blogbejegyzésében a spanyol szakvezető arról írt, hogy az NB I-es klubokkal történt megegyezésnek köszönhetően dolgozhatnak együtt.

Ezt az időszakot arra használják föl, hogy megpróbálják szélesíteni a válogatott keretet, így azt fogják vizsgálni, kik azok a fiatal, 23 év alatti játékosok, akik a közelebbi vagy a távolabbi jövőben odakerülhetnek a nemzeti csapathoz.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

Főként azokat a játékosokat hívtam meg, akik ott voltak a 2023-as junior vb-ezüstérmes vagy az idei ifjúsági Eb-bronzérmes együttesben, idén a junior keretben szerepelnek, illetve akiket már korábban is folyamatosan figyeltünk, és alkalmanként vagy rendszeresen már kerettagok voltak. Az olimpián szereplő kézilabdázók mögött hosszú, eseménydús és fárasztó nyár van, így most közülük az itthon szereplők is pihenőt kaptak, hiszen a párizsi játékok miatt klubjuk felkészülésébe is csak később, augusztus közepén tudtak bekapcsolódni, most viszont gőzerővel megy a bajnokság és az európai kupaprogram, az ő terhelésüket okosan kell beosztanunk

- fejtette ki Chema Rodríguez. Hozzáfűzte: szeretné megismerni a mostani keret azon tagjait, akikkel még nem dolgozott együtt, egyúttal azt, hogy a fiatalok megismernék "a felnőtt válogatottnál végzett munkát, kondicionális és taktikai értelemben egyaránt".

Reményei szerint az is kiderül, kivel számolhatnak komolyabban a jövőben.

A magyar férfi válogatott kerete a szeptember 30. és október 4. közötti összetartásra:

kapusok: Mikler Krisztián (NEKA), Balogh Ádám (OTP Bank-Pick Szeged), Várady-Szabó László (BFKA-Veszprém)
jobbszélső: Szilágyi Benjámin (OTP Bank-Pick Szeged)
jobbátlövők: Ónodi-Jánoskúti Máté (FTC-Green Collect), Tóth Péter (Csurgói KK)
irányítók: Csörgő Kristóf (FTC-Green Collect), Tóth Levente (NEKA), Sztraka Dániel (PLER-Budapest)
beállók: Németh Bulcsú (OTP Bank-Pick Szeged), Papp Tamás (Csurgói KK), Karai Miklós (FTC-Green Collect), Mészáros Máté (FTC-Green Collect)
balátlövők: Fazekas Máté (ETO University HT), Balogh Dániel (OTP Bank-Pick Szeged), Kovács Tamás (NEKA), Gazsó Péter (NEKA)
balszélsők: Krakovszki Bence (MOL Tatabánya), Molnár Robin (NEKA)

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
36-23
részletek
további cikkek
Ilyés Ferenc: a hatodik hely bizakodásra ad okot Párizs 2024 Ilyés Ferenc: a hatodik hely bizakodásra ad okot Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke számára a magyar női válogatott olimpiai hatodik helyezése bizakodásra ad okot. 2024. augusztus 9. 17:21 Nagy László elégedett a férfi kézilabda-válogatott szereplésével Párizs 2024 Nagy László elégedett a férfi kézilabda-válogatott szereplésével Nagy László csapatvezető, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökségi tagja elégedett a férfi válogatott olimpiai szereplésével. 2024. augusztus 6. 14:17 Chema Rodríguez: nem működött, amivel a támadójátékban készültünk Párizs 2024 Chema Rodríguez: nem működött, amivel a támadójátékban készültünk Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a védekezés rendben volt az olimpiai negyeddöntőbe jutásról döntő, franciák elleni vasárnapi csoportmérkőzésen, támadásban viszont nem működött, amivel készültek. 2024. augusztus 4. 20:28 Vereség a franciáktól, nem jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda-válogatott Párizs 2024 Vereség a franciáktól, nem jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott a csoportkör utolsó fordulójában 24-20-ra kikapott a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaországtól, így nem jutott negyeddöntőbe a párizsi olimpián. 2024. augusztus 4. 17:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.