Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A város is köszöntötte az állami kitüntetésben részesülteket

2024. szeptember 21. 10:40
Péntek délután a Városházán köszöntötték azokat a személyeket, akik idén augusztus 20-án állami kitüntetést vehettek át. A koccintással egybekötött ünneplés jó lehetőséget teremtett, hogy a díjazottak jobban megismerjék egymást.

Porga Gyula polgármester személyesen köszöntötte az idén állami kitüntetésben részesülteket, kiemelte: nem túl régi, mindössze néhány éves hagyomány, hogy ilyenkor nem csupán levélben gratulál a város, de egy koccintással, egy közös találkozóval személyesen is megköszönti azokat, akik nem csak Veszprém fejlődéséhez, de a magyar nemzetéhez is hozzájárultak.

A polgármester szerint egy közösségnek akkor van igazán ereje, ha észreveszi azokat, akik többet tesznek közösségért. Porga Gyula folytatta, büszke, amiért a királynék városában a tudomány, a művészetek, a sport, valamint a gazdaság területéről is vannak olyan kiemelkedő életművel rendelkező szakemberek, akiket fontos elismerni.

Idén állami kitüntetésben részesültek:

MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE

Fenyvesi Ottó, József Attila-díjas költő, jelentős költői életműve, az  anyaországi és a  délvidéki magyar irodalom érdekében végzett szerkesztői és könyvkiadói tevékenysége, valamint az  Ex Symposion folyóirat szellemiségének ápolásában betöltött szerepe elismeréseként Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerésben részesült.

Dr. Hortobágyi Ildikó, a Pannon Egyetem Humántudományi Karának oktatási és felnőttképzési dékánhelyettese, egyetemi docense, az egyetem fejlesztése érdekében és hallgatói létszámának növelése érdekében végzett eredményes munkája elismeréseként Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerésben részesült.

Dr. Mihálykó Lajos Csaba matematikus, szakinformatikus, egyetemi docens a Pannon Egyetem Műszaki Informatika Karán, a matematikai modellezés területén végzett kutatómunkája, a tehetséggondozásban elért kimagasló eredményei, valamint az egyetemi érdekvédelemben vállalt szerepe elismeréseként Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerésben részesült.

Dr. Tóth József Péter, a Pannon Egyetem Humántudományi Karának tudományos és akkreditációs dékánhelyettese, a Germanisztikai és Fordítástudományi Intézetének intézetigazgatója, a magas színvonalú oktatói és tudományszervezői tevékenysége, a  kar akkreditációs folyamatainak koordinációja terén végzett eredményes munkája elismeréseként Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerésben részesült.

MAGYAR ARANY ÉRDEMKERESZT

Dr. Csapó Béla , a Csapó és Fülöp Ügyvédi Iroda vezetője, az egykori Veszprém Megyei Ügyvédi Kamara titkára, több mint három évtizedes, magas színvonalú ügyvédi pályája, valamint a  kamarai közéletben vállalt szerepe elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt elismerésben részesült.

MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT

Dávid József, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott közjóléti, fejlesztési referense az erdők közjóléti funkcióinak fejlesztése terén elért eredményei elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt elismerésben részesült.

Imre Frigyesné, a Lovassy László Gimnázium nyugalmazott tanára, a  Brusznyai Árpád Alapítvány kuratóriumi elnöke, volt önkormányzati képviselő több mint harminc éven át nagy elhivatottsággal végzett pedagógusi munkája, valamint sokoldalú közéleti szerepvállalása elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt elismerésben részesült.

Dr. Medvegy Tibor, a Pannon Egyetem Mérnöki Karának egyetemi adjunktusa szerteágazó oktatói és kutatás-fejlesztői tevékenysége, széles körben népszerű fizikai kísérleti bemutatói, valamint a középiskolások számára szervezett egyetemi beiskolázási programban vállalt szerepe elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt elismerésben részesült.

MAGYAR BRONZ ÉRDEMKERESZT

Kerekes Péter, a Kabóca Bábszínház báb- és díszletkészítője a bábszínházi műhelymunkák, illetve a  bábkészítés és -mechanika területén végzett, több évtizedes szakmai tevékenysége elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt elismerésben részesült.

Dr. Mihalovics Árpád László a Pannon Egyetem nyelvésze, műfordítója, nyugalmazott egyetemi tanára, volt rektorhelyettese több évtizedes egyetemi oktatói és intézményvezetői munkája, valamint a francia kultúra, nyelv és irodalom hazai népszerűsítését szolgáló tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend tisztikeresztje elismerésben részesült.

Dr. Anthony John Gall, Ybl Miklós-díjas építészmérnök, egyetemi tanár, dékán, az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán a magyar szecessziós és népi építészet szakértőjeként, illetve Kós Károly szellemi és alkotói örökségének megőrzése érdekében végzett munkája, magas színvonalú kutatói-oktatói és építésszervezői tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerésben részesült.

Prof. Dr. Birher Nándor Máté, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja, egyetemi tanára, a Veszprémi Érseki Főiskola oktatója, a hazai szociális vezetőképzés megújítása érdekében végzett, a versenyképesség mellett az értékteremtésre is nagy hangsúlyt fektető tudományos és vezetői munkája elismeréseként Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerésben részesült

Steinbach Pál Péter, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. kerületvezető erdésze az erdők védelme érdekében végzett sokrétű szakmai tevékenysége elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt elismerésben részesült.

Jegesné Rémesi Irén, a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola mesterpedagógusa a  Kék Madár Személyközpontú Pedagógiai Program szakmai programvezetője részére több mint három évtizedes, a  személyiségközpontú és innovatív pedagógiai programban végzett, illetve a  pedagógusképzés és a  tehetséggondozás terén is példaadó szakmai munkája, valamint a  helyi közösségért végzett szervező tevékenysége elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt elismerésben részesült.

Lukács György, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. kerületvezető erdésze az erdősítési, erdőművelési feladatok ellátása terén öt évtizeden át végzett odaadó munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt elismerésben részesült.

Szabó Eszter
Vámosi Patrik
további cikkek
75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 Búcsúzik a képviselő-testület közélet Búcsúzik a képviselő-testület Utoljára ülésezett a 2019-ben megválasztott képviselő-testület csütörtökön a Városháza Kossuth termében. tegnap 16:55 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.