Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szombaton jön az Állatvédelmi Piknik

2024. szeptember 24. 12:00
Szeptember 28-án a budapesti Erzsébet téren szervezik meg immáron második alkalommal az ország egyik legnagyobb szabású ingyenes állatvédelmi rendezvényét, az Állatvédelmi Pikniket. A területért felelős kormánybiztos, Ovádi Péter elmondta, a tavalyi sikeres akció után idén még több olyan partnert sikerült bevonni, akik elkötelezettek az állatvédelem mellett.

Délelőtt tíz órától egészen estig egymást követik az interaktív foglalkozások, bemutatók és előadások a fővárosban az Erzsébet téren, ahol a tavalyihoz hasonlóan idén is megszervezi a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány azt az Állatvédelmi Pikniket, ami egyben a témahét nyitórendezvénye is lesz.

A tavalyi eseményről egy látványos összefoglaló videó is készült, ez segít betekinteni azokba a játékos, interaktív programokba, amikkel idén is készülnek a szervezők, elsősorban a fiatal generációt megcélozva, ugyanakkor a programok összeállításában nagy figyelmet fordítottak arra, hogy generációktól függetlenül mindenki találjon magának hasznos elfoglaltságot az eseményen.

„Az idei cél, hogy minél több gyermekhez eljuttassuk az állatszeretetet és a felelős állattartásra való felhívást, hiszen az személyükben a jövő állattartóit látjuk, ezért nem mindegy, hogy milyen tudást, preferenciákat sajátítanak el már egészen kicsiként. Más az, amikor elméletben beszélünk a felelős állattartásról és más, amikor testközelből tapasztalhatják meg ezeket. Szerencsére egyre több olyan szervezetet tudhatunk magunk mögött, akik ennek a fontosságát felismerték, ők is ott lesznek szombaton az Állatvédelmi Pikniken.” – Mondta Ovádi Péter, állatvédelemért felelős kormánybiztos érdeklődésünkre.

Mindez harmincnál is több civil szervezetet, egyetemet, kulturális intézményt, állatkertet, vadasparkot jelent, de például a rendőrség és a katasztrófavédelem kollégái is jelen lesznek látványos kutyás bemutatókkal az Erzsébet téren.

Az Állatvédelmi Piknik ingyenes rendezvény lesz, további információkért pedig érdemes ellátogatni az esemény honlapjára.

vehir.hu
további cikkek
75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Búcsúzik a képviselő-testület közélet Búcsúzik a képviselő-testület Utoljára ülésezett a 2019-ben megválasztott képviselő-testület csütörtökön a Városháza Kossuth termében. tegnap 16:55 A munkakeresők vágynak a visszajelzésre jelentkezés után, ez azonban gyakran elmarad A munkakeresők vágynak a visszajelzésre jelentkezés után, ez azonban gyakran elmarad A legtöbb munkavállalót zavarja, ha nem kap visszajelzést az állásjelentkezésére, ami gyakran bizonytalanságot szül. Ennek okát akadnak, akik magukban, a leadott pályázat gyenge minőségében látják vagy abban, hogy ők maguk nem voltak szimpatikusak a vállalatnak - derül ki a Profession.hu friss, reprezentatív felméréséből. A jó jelöltélmény és a vállalat pozitív munkaadói hírnevének fenntartása miatt viszont fontos odafigyelniük a cégeknek a visszajelzésekre. 2024. szeptember 25. 15:18 Elindul a munka, hogy 2026-ban Veszprém lehessen Európa sportrégiója Elindul a munka, hogy 2026-ban Veszprém lehessen Európa sportrégiója Közismert cél, hogy Veszprém önkormányzata megpályázza a 2026-os európai sportrégió címet. A folyamat első lépését csütörtökön tette meg a közgyűlés, amikor elindította a pályázat összeállítását célzó munkafolyamatot. tegnap 14:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.