Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kiszolgáltatva az időjárásnak

2010. július 29. 6:31
A Veszprémi Ünnepi Játékokat a várba álmodták meg a szervezők, ennek ellenére többször kellett esőhelyszínre vinni a programokat. Idén?

Mészáros Zoltán és csapata a fesztivál tervezésekor több évtizedes statisztikai adatok alapján határozta meg az év legszárazabb időpontját, ehhez igazították a rendezvény lebonyolítását, ennek ellenére szinte minden évben szükség volt az esőhelyszínre egy vagy több alkalommal. Szerencsére most már ez is magas színvonalú, de a vár hangulatát, akusztikáját nem adhatja vissza.

 

Júliusban eddig 5 nap hullott csapadék, minimális mennyiségben. Július 19-től változékonyabb időjárásban van részünk, többfelé okoztak heves viharokat az érkező hidegfrontok, minket azonban elkerültek a csapadéktömbök. Az előttünk álló napokban újabb frontok jönnek, az azonban még kérdéses, pontosan melyik nap is várhatunk esőt Veszprémben.

Csütörtökön este nyugat felől hidegfront éri el az országot, ez azonban a határ közelében megtorpan. A front mentén záporokra, zivatarokra van kilátás, főként tőlünk nyugatra vonulnak majd a csapadékot adó felhőtömbök, Veszprém ezek határán helyezkedik majd el, néhány kilométeren múlik majd, lesz-e eső a megyeszékhelyen a Veszprémi Ünnepi Játékok első napján. A rendezvény honlapján feltüntetett információk szerint az Arénában tartják meg a csütörtöki koncerteket, de a végleges döntést délelőtt hozzák meg a szervezők.

Cseh Zoltán
további cikkek
Tegyük mámorossá az életet! Tegyük mámorossá az életet! A mód szinte majdnem mindegy, a lényeg, hogy ne féljünk megmerítkezni abban a boldogságban, amit egy elsőre szokatlan, mégis frissességet adó dolog hozhat az életünkben. Például az ékszerek. Erről szól a Művészetek Háza legfrissebb kiállítása. ma 16:41 A falakon emberek lógtak miközben lángolt a Lordok háza, az emberek pedig tapsoltak ennek cirkusz A falakon emberek lógtak miközben lángolt a Lordok háza, az emberek pedig tapsoltak ennek Izgalmas, látványos, megmosolyogtató, de leginkább végtelenül szerethető volt az a produkció, amit a Together! cirkuszi előadássorozattal hozott Veszprémbe a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program. A szombati Kossuth utcai fináléhoz hasonlót pedig még nem látott Veszprém. Cikkünkben megpróbáljuk átadni, amit képeken keresztül lehet ebből. ma 13:28 A vidéki magyar kultúra a fókuszban a konferencián kultúra A vidéki magyar kultúra a fókuszban a konferencián Összművészeti konferenciával kezdte meg az érdemi munkáját a Magyar Művészeti Akadémia veszprémi munkacsoportja. ma 8:35 Köztéri kiállítás árulja el, miből is ered Veszprém nőiessége Királynék Földjén Köztéri kiállítás árulja el, miből is ered Veszprém nőiessége Rendhagyó kiállítást szerveztek az Egyetemváros Open galériájába. Ezúttal nem valamelyik helyi művész képei láthatók az utcai vitrinekben, hanem egy jelenleg is zajló projekt kulisszatitkait mutatják meg, ami sokkal mélyebb üzenetet hordoz magában, mint azt elsőre bárki is gondolná. tegnap 12:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.