Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kiszolgáltatva az időjárásnak

2010. július 29. 6:31
A Veszprémi Ünnepi Játékokat a várba álmodták meg a szervezők, ennek ellenére többször kellett esőhelyszínre vinni a programokat. Idén?

Mészáros Zoltán és csapata a fesztivál tervezésekor több évtizedes statisztikai adatok alapján határozta meg az év legszárazabb időpontját, ehhez igazították a rendezvény lebonyolítását, ennek ellenére szinte minden évben szükség volt az esőhelyszínre egy vagy több alkalommal. Szerencsére most már ez is magas színvonalú, de a vár hangulatát, akusztikáját nem adhatja vissza.

 

Júliusban eddig 5 nap hullott csapadék, minimális mennyiségben. Július 19-től változékonyabb időjárásban van részünk, többfelé okoztak heves viharokat az érkező hidegfrontok, minket azonban elkerültek a csapadéktömbök. Az előttünk álló napokban újabb frontok jönnek, az azonban még kérdéses, pontosan melyik nap is várhatunk esőt Veszprémben.

Csütörtökön este nyugat felől hidegfront éri el az országot, ez azonban a határ közelében megtorpan. A front mentén záporokra, zivatarokra van kilátás, főként tőlünk nyugatra vonulnak majd a csapadékot adó felhőtömbök, Veszprém ezek határán helyezkedik majd el, néhány kilométeren múlik majd, lesz-e eső a megyeszékhelyen a Veszprémi Ünnepi Játékok első napján. A rendezvény honlapján feltüntetett információk szerint az Arénában tartják meg a csütörtöki koncerteket, de a végleges döntést délelőtt hozzák meg a szervezők.

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.