Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Női kézilabda Eb-felkészülés: Pásztor: semmit nem kell újrakezdeni

2024. szeptember 24. 21:21 // Forrás: MTI
A beálló Pásztor Noémi szerint az olimpiai hatodik helyezett magyar női kézilabda-válogatottnak semmit nem kell újrakezdenie, mert kerete nagyjából változatlan maradt.

Arra készülünk, hogy sikeresek legyünk a hazai Európa-bajnokságon. Azon van a hangsúly, hogy együtt maradt a csapat nagy része, ezért semmit nem kell újrakezdenünk, csak tovább építkeznünk, ez mindenképpen jó dolog. A románok ellen természetesen két győzelem a cél

- nyilatkozta kedden az MTI-nek a CSM Bucuresti beállója.

A válogatott ezen a héten Felcsúton edzőtáborozik, és csütörtökön 17 órától zárt kapuk mögött, szombaton 17.30-tól pedig nézők előtt játszik edzőmeccset a románokkal Tatabányán.

Fotó: Illyés Tibor / MTI (archív)Fotó: Illyés Tibor / MTI (archív)

Augusztus 1-jén, az olimpia kellős közepén látott napvilágot a hír, miszerint csődöt jelentett a junior világbajnok Pásztort és a junior Európa-bajnok Kajdon Blankát foglalkoztató Neptunes de Nantes. Az élvonal előző idényében és az Európa-ligában egyaránt bronzérmes francia klub a többségi részvényese, a Réalités csoport pénzügyi nehézségei miatt felszámolás alá került, ezért az új szezonban csak a másodosztályban indult, az európai kupaszerepléstől pedig visszalépett.

Pásztor elmondta, ő is csak egy nappal korábban értesült a problémákról ahhoz képest, amikor nyilvánosságra kerültek, és szinte nem is fogta fel, hogy ez mit jelent.

Nyilván értettem, de hogy mi fog történni, az nem volt világos számomra. Úgy voltam vele, hogy még másfél hétig mindenképpen ott vagyok az olimpián, aminek nagyon örülök, ezért nem ezzel foglalkoztam. Sikerült teljesen kizárnom

- mesélte.

A beálló ezt követően a román bajnok, Bajnokok Ligája-résztvevő CSM Bucuresti-hez került, amelynek az a dán Helle Thomsen a vezetőedzője, aki az előző idényben éppen a Nantes-ot irányította, ahova ő hívta a magyar kézilabdázót.

Amikor Vilde Ingstad megsérült Bukarestben, Helle rögtön hívott, hogy rám gondolt, és mivel szabaddá váltam, szeretné, ha odamennék. Nagyon jó érzés volt, hogy egyből rám gondolt, és így segített megoldani ezt a helyzetet

- mondta Pásztor.

Elárulta: új klubjánál nagyon jól fogadták, nagyon jó játékosok közé került, de kell egy kis idő, hogy felvegye a tempót, illetve játékban teljesen felvegyék egymás stílusát, de úgy érzi, hogy jól halad.

A román bajnokságról azt már most tudja, hogy hosszúak az utazások az idegenbeli mérkőzésekre, és az is kiderült, hogy az elméletileg gyengébb csapatok is erősek fizikálisan, úgyhogy egyik találkozón sem könnyű a győzelem. A CSM négy forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnoki tabellát, a BL-ben pedig két győzelem és egy vereség a mérlege.

A magyar válogatott második őszi összetartása október végén lesz, akkor az olimpiai ezüstérmes, világbajnok francia együttessel játszik két felkészülési találkozót Toulonban, illetve Párizsban.

A november 28-tól december 15-ig tartó kontinensviadal előtti közvetlen felkészülés során a csoportmérkőzések és a középdöntő magyarországi helyszínén, Debrecenben rendeznek egy felkészülési tornát november 22-től 24-ig a szlovák és az ukrán csapat részvételével.

vehir.hu
további cikkek
Négy évvel meghosszabbította Golovin Vlagyimir szerződését az MKSZ női kézilabda-válogatott Négy évvel meghosszabbította Golovin Vlagyimir szerződését az MKSZ A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) négy évvel meghosszabbította Golovin Vlagyimirnak, a párizsi olimpián hatodik női válogatott szövetségi kapitányának a szerződését. 2024. szeptember 23. 13:53 Női kézilabda Eb: az olimpiai ezüstérmes franciákkal is találkozik a felkészülés során a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: az olimpiai ezüstérmes franciákkal is találkozik a felkészülés során a magyar válogatott A többi között az olimpiai ezüstérmes francia csapat ellen is készül az ősz folyamán a magyar női kézilabda-válogatott, amely Debrecenben egy felkészülési tornán is pályára lép a november-decemberi Európa-bajnokságot megelőzően. 2024. szeptember 4. 21:47 Klujber Katrin már tud örülni a hatodik helynek Párizs 2024 Klujber Katrin már tud örülni a hatodik helynek A női kézilabdatorna álomcsapatába beválasztott Klujber Katrin már tud örülni annak, hogy a magyar válogatott a hatodik helyen végzett a párizsi olimpián. 2024. augusztus 11. 14:16 Párizs 2024: Klujber Katrin bekerült a női kézilabdatorna álomcsapatába Párizs 2024 Párizs 2024: Klujber Katrin bekerült a női kézilabdatorna álomcsapatába A jobbátlövő Klujber Katrin bekerült a párizsi olimpia női kézilabdatornájának álomcsapatába. 2024. augusztus 10. 20:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.