Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Meglátni a gyermek szemében a láthatatlant

2024. szeptember 30. 22:18
Gondolatok a szülő-gyermek kapcsolatról, az együtt töltött idő fontosságáról.

Az élet tele van rohanással, munkával, számtalan tennivalóval. Mégis, amikor visszatekintünk, nem a munkahelyi előléptetésekre vagy az elkészült projektekre emlékszünk. Azokra az apró, közös pillanatokra gondolunk, amikor a gyermekünk szemében láthattuk a láthatatlant.

Egy mosoly, egy ölelés, egy esti mese – az értékes percek, amikor nem volt más dolgunk, csak együtt lenni. Ezek a pillanatok számítanak igazán.

Szülőként olykor nehéz észrevenni, hogy mennyire fontos minden közösen töltött pillanat. Talán fáradtak vagyunk, túlterheltek, és úgy érezzük, lesz még rá időnk. Az élet azonban rövid: a gyermeked ma van itt, most van szüksége rád.

Az önfeledt nevetések, a közös játékok, az együtt megélt kalandok neked is ajándékok. Egy esőcsepp, egy pillangó szárnyának suhogása, vagy egy egyszerű homokvárépítés mind-mind új értelmet nyer, ha vele osztod meg ezeket az élményeket.

Állj meg egy pillanatra, zárd ki a külvilágot, és fordulj a gyermeked felé. Egy rövid beszélgetés, egy játékos este örökre megmarad a szívében. Hiszen nem arra fog emlékezni, mennyi pénzt kerestél, vagy milyen pozícióban dolgoztál, hanem, hogy mit élhetett át veled.

Adj neki időt, türelmet, szeretetet, és te is gazdagabb leszel az élményeitek által!

Simon Dani
további cikkek
Megfelelések a világ felé; te melyik pontban ismersz magadra? Hétvezér Megfelelések a világ felé; te melyik pontban ismersz magadra? Bizonyára mindannyian hordozunk magunkban megfeleléseket, nem csak önmagunk, nem csak a szüleink és közeli hozzátartozóink, szeretteink felé, hanem megfoghatatlan, körbe határolhatatlan dolgok felé is, mint a világ. A sejtjeinkig berögzült megfelelésekre történő ráismerés igazi felszabadultságot hozhat, de ezen túl nem árt elengedni is azokat... Akinek nem inge, persze ne vegye magára. 2024. október 7. 21:36 Az őrület és zsenialitás tényleg kéz a kézben jár? Az őrület és zsenialitás tényleg kéz a kézben jár? Sokszor hangzik el olyan emberektől, akik nincsenek felvértezve a műelemzés szakavatott tudásával, hogy a történelem író, költő, festő, vagy éppen zeneszerző nagyságai azért tudtak olyan műveket alkotni, amikkel kibérelték a helyüket a halhatatlanok között, mert valójában egyikük sem volt normális. Na jó, ez így elég pejoratív és a legkevésbé sem píszí. Az viszont már statisztikai adat, hogy számos művészóriás küzdött mentális, vagy testi betegséggel. Sőt, a kortársak kórképe is árulkodó. 2024. szeptember 24. 14:42 Nézzünk el Japánba, ha érdekel ott mivel jár a mesterséges intelligencia: bizarr szex és kiüresedett kapcsolatok Hétvezér Nézzünk el Japánba, ha érdekel ott mivel jár a mesterséges intelligencia: bizarr szex és kiüresedett kapcsolatok Kicsiny hazánkba, ahol még a vonat sem jár- csak hébe-hóba – és ahol a telefon tiltott eszköznek számít a svájci bicska mellett az iskolákban, az elmúlt egy-két évben ezen tulajdonságokkal párhuzamban berobbant a mesterséges intelligencia-láz. A Terminátor filmeken szocializálódott X- és Y-generációk pedig a már meglévő életközepi válságuk mellé hozzácsapták azt az érzést is, hogy innentől kezdve soha többé nem lesz szükség rájuk, a munkájuknak semmi értelme ezentúl és így az életüknek sem. 2024. szeptember 15. 21:43 Nemcsak a celebek, de a sportolók is tudnak show-t csinálni Nemcsak a celebek, de a sportolók is tudnak show-t csinálni Nem kell beérni a szórakoztató műfajok gyenge kínálatával, a semmihez nem értő, ugráló, vihogó, sipogó, csipogó, tenyércsapkodós, áljókedvű celebek majomkodásával, a megrendezett jelenetek esetlenségével, a begyakorolt érzelmek prezentálásával. Éppenséggel olyanok is csinálhatnak nagy nézettségű show-t, akik értenek is valamihez. Akik nem celebek, hanem világhírű sportolók. Karsten Warholm és Armand Duplantis csatájáról… 2024. szeptember 8. 21:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.