Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felfedezés és innováció - ilyen volt a Kutatók Éjszakája Veszprémben

tegnap 12:49
A 2024-es Kutatók Éjszakája Veszprémben lenyűgöző és interaktív programokkal várta az érdeklődőket. Szeptember 27-én a Pannon Egyetem különféle karaival együttműködve mutatta be a tudomány izgalmas világát. Az esemény célja az volt, hogy a tudományos ismereteket közérthetően és élménydús formában tárják a nagyközönség elé, különösen a fiatalok számára.

A látogatók számos látványos kísérleten, bemutatón és workshopon vehettek részt, ahol megismerkedhettek a legújabb technológiai fejlesztésekkel. A programok között szerepeltek mérnöki, gazdasági és humántudományi területek is, így mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő eseményeket. Az interaktív programok segítettek abban, hogy a résztvevők közelebb kerüljenek a kutatói pálya világához, és bepillantást nyerjenek abba, hogyan dolgoznak a tudományos innovációk mögött álló szakemberek​.

A mérnöki kar kísérletei látványosak voltak, például a vegyi reakciókat bemutató laborfoglalkozások, ahol a látogatók színes tűzijátékok kémiai hátterét ismerhették meg. Az informatikai karon a mesterséges intelligenciáról tartottak interaktív előadásokat, amelyekben az AI alkalmazását a mindennapokban, például képfelismerő rendszereknél, mutatták be. A gyerekeknek külön foglalkozásokat szerveztek, mint a vasútmodellezés vagy robotika, ahol játékos módon tanulhatták meg a gépi látás és robotvezérlés alapjait​.

Galéria
Felfedezés és Innováció: A 2024-es Kutatók Éjszakája Veszprémben

 

vehir.hu
Vámosi Patrik
további cikkek
Korábban kezdődött a magyarországi autózás, mint azt eddig hittük Pannon Egyetem Korábban kezdődött a magyarországi autózás, mint azt eddig hittük Kalmár Zoltán, a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának politológusa, oktatója, puszta érdeklődésből kezdett a magyarországi autózásról olvasni, hiszen régóta foglalkoztatta a téma. A kutatás elsőre nem szerepelt a tervei között, ám amint beleásta magát a szakirodalomba észrevette, hogy bőven van mit kutatni a magyar autózás múltjáról, hiszen akadnak téves adatok ennek vonatkozásában. Például, hogy nem akkor kezdődött, mint azt máig hittünk. 2022. december 26. 23:03 A hazugság parazita jelenség: nem tud létezni gazdatest nélkül oktatás A hazugság parazita jelenség: nem tud létezni gazdatest nélkül Szeptember utolsó estéje a Pannon Egyetemen is a Kutatók Éjszakájáról szólt. Mivel a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karon párhuzamosan egy időben zajlottak az izgalmasnál izgalmasabb témákat ígérő előadások, céltudatosan kiválasztottunk egy termet, egy témát, egy előadót. 2022. október 3. 13:46 Tényleg elképzelhetetlen lenne Az éhezők viadala diktatúrájának megvalósulása? Kutatók Éjszakája Tényleg elképzelhetetlen lenne Az éhezők viadala diktatúrájának megvalósulása? Panem világa talán nincs is olyan messze a valóságunktól, mint gondoljuk: Az éhezők viadala filmeket Lengyel Ádám, a Szegedi Történészhallgatók Egyesületének tagja elemezte történelmi-politikai szempontból a Kutatók Éjszakáján. 2020. december 7. 11:30 Tíz dolog, amit ne higgy el az ókorban játszódó filmeknek Tíz dolog, amit ne higgy el az ókorban játszódó filmeknek Például, hogy a rómaiak állandóan tógát viseltek, vagy hogy gladiátorok csak férfiak lehettek. Az idei Kutatók Éjszakája az antikvitás idején játszódó alkotásokról is lerántotta a leplet. 2020. december 5. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.