Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Meglepetésdallamok a zene világnapján

ma 10:13
A zene világnapja alkalmából a Gárdonyi Kamarazenekar a város több pontján is váratlanul minikoncerttel kedveskedett a veszprémieknek.

A zene világnapját Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész és karmester kezdeményezésére alapítottak 1975-ben. A cél az volt, hogy felhívja a figyelmet a zene egyetemes erejére és arra a fontos szerepre, amelyet a zene játszik a különböző kultúrák, nemzetek és emberek közötti kapcsolatok építésében.

Idén a többszörösen díjazott veszprémi Gárdonyi Kamazenekar különleges módját választotta, hogy megemlékezzen erről az alkalomról. Kedden délután a város több pontján, például az Óváros téren, majd az egyetem főépülete előtt is minikoncerteket adtak amolyan flashmob jelleggel.

A koncerteket minden esetben Demel Eszter, a kamarazenekar vezetője vezényelte, aki rövid köszöntőiben azt is kihangsúlyozta, ezzel az akciójukkal szeretnének egy kis vidámságot csempészni a hétköznapba és megköszönni a sok támogatást, amit a veszprémiektől kapnak egész évben.

Fotó: Pannon EgyetemFotó: Pannon Egyetem

Portálunk ott volt a Városháza előtt tartott koncerten, az alábbi képriportunkban pedig megmutatjuk, hogy milyen az, amikor rögtönzött módon összejön egy zenekar és a város egyik főterén adnak koncertet.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A zeneipar aktuális kihívásaira keres választ a XII. Music Hungary Konferencia
 A zeneipar aktuális kihívásaira keres választ a XII. Music Hungary Konferencia
 A zeneipar előtt álló kihívásokra és az új lehetőségekre fókuszálva, idén november 18-20. között rendezik meg Veszprémben a XII. Music Hungary Konferenciát és Showcase-t. 2024. szeptember 20. 10:06 Három napig szóltak a filmzenék a Balaton-parton Három napig szóltak a filmzenék a Balaton-parton Több mint kétezren vettek részt a második Balatoni Filmzene Fesztiválon, amelyet Balatonalmádiban rendeztek meg augusztus 9 és 11 között. A rendezvényen három színpadon, hat műfajban, kilenc formáció előadásában szólaltak meg a filmzenék nagy érdeklődés mellett. 2024. augusztus 13. 16:04 Három napig a filmzenéé lesz a főszerep Balatonalmádiban Három napig a filmzenéé lesz a főszerep Balatonalmádiban Augusztus 9-11. között rendezik meg a II. Balatoni Filmzene Fesztivált, mely három nap alatt kilenc filmzene-koncertet sorakoztat fel Balatonalmádiban. A tavaly nagy sikerrel debütáló rendezvény idén hat különböző műfajt ígér, szimfonikus zenekari, jazz, acapella, big band, kamarazenekari és edukatív előadás formájában. Augusztus tizedikén este hét órától Kalmus Felicián is színpadra lép MovieNight című műsorával, melyben a filmtörténelem nagy klasszikusait dolgozza fel a Casablancától a legújabb James Bond film betétdaláig. Többek között erről kérdeztük a csellóművészt… 2024. augusztus 5. 23:12 Mit tesz a zenész arcával egy koncertélmény? Mit tesz a zenész arcával egy koncertélmény? Csendes szorongás előtte, zabolátlan eufória utána, vagy épp fordítva – egyedi képpárokon mutatja meg a Petőfi Kulturális Ügynökség, hogy hogyan hagyott nyomot a 33. Művészetek Völgye Fesztivál a zenészeken. Többek közt Kiss Tibi, Bagossy Norbi, Deák Bill Gyula és Pásztor Anna is látható a különleges backstage-pillanatokat rögzítő portrésorozatban. 2024. augusztus 1. 13:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.