Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elkészült és újra járható a Szent István utca

ma 15:22
Befejeződtek a munkálatok a Szent István utcában, szombattól már korlátozások nélkül közlekedhet rajta bárki. A fél évig tartó munka során az útburkolat felújítása mellett megoldották a csapadékvíz elvezetését is, a járda térkőburkolatot kapott, a régi közvilágítást pedig modern LED-égők biztosítják ezentúl.

A Szent István utca teremti meg az egyik összeköttetést a belváros és a Dózsaváros között, ezért nem csak az ott lakók szempontjából volt már régi igény az utca felújítása, hanem sok olyan veszpréminek is, akik napi szinten közlekednek ezen az útvonalon. Az önkormányzat egy nyílt közbeszerzési eljárás után a Practical Kft-t bízta meg a felújítási munkálatokkal. A bruttó kétszázmillió forintos beruházásra a forrást a Modern Városok Programból biztosította a város. Ez az az állami támogatás, amiből az elmúlt években Veszprémben több nagyobb útfelújítást is finanszíroztak, többek közt a Budapest utat, vagy éppen a nem olyan régen átadott Veszprémvölgyi utcát is.

A Szent István utcát idén márciusban zárták le először, hogy a munkások elkezdjék a felújítást, ami a Miklós utca becsatlakozásától a Dózsa György térig tartott. Akkor szeptember végére ígérték a befejezését, ezt minimális csúszással, de sikerült is tartani.

Szombaton délelőtt Hegedűs Barbara, a Dózsaváros önkormányzati képviselője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, az új aszfaltréteg mellett régi igény volt, hogy a járdás közlekedésen is javítson a város, valamint nagyobb esőzéseknél a meredek utcán lezúduló csapadékvíz is többször okozott problémát a házaknál. Továbbá a parkolás is folyamatos gondot jelentett a szűk utcában, hiszen nem egy alkalommal fordult elő, hogy az erre közlekedő buszok nem fértek el egy autótól.

Előbbit a járdák térkőburkolatával oldották meg, a vízelvezetést pedig a szükséges rendszer kiépítésével. Az utca speciális adottságaiból adódóan ezt néhány szakaszon olyan modernek számító megoldással tették, ahol a vízelvezetőket a járdaszegélybe építették bele, mondta el Hegedűs Barbara.

Ezek mellett kicserélték a lámpatestek izzóit is fenntarthatóbb LED-es verzióra. Azért, hogy a parkolás is egyértelműbb legyen az utcában és a jövőben ne okozzon problémát az, hogy a buszok nem férnek el egy autó mellett, felfestették a parkolósávokat, egyértelműsítve mindenkinek, hogy hol lehet megállni és hol nem. Ez egyébként több, mint negyven parkolóhelyet jelenet az utcában.

Azzal, hogy a Szent István utca újra járható két helyi járatos busz is visszatér régi útvonalához, a 10-es és 13-mas buszok már nem a Viadukt felé kerülnek.

vehir.hu
Vámosi Patrik

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.