Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A rendszeres szűrővizsgálat a legjobb eszköz a mellrák elleni harcban

tegnap 21:07
Idén is megszervezték Veszprémet a hagyományos mellrák elleni prevenciós sétát a kórháztól a Kossuth utcáig.

Tizenharmadik alkalommal szervezte meg a Fagyöngy Egyesület azt a sétát, amivel a mellrák elleni küzdelemre próbálják meg széles körben felhívni a társadalom figvelmét.

Magyarországon évente körülbelül 8-9 ezer új emlődaganatot diagnosztizálnak. Az emlőrák a leggyakoribb daganatos betegség a nők körében az országban, és sajnos évente hozzávetőleg 2400 haláleset is köthető hozzá.

A legfontosabb eszköz a daganattal szembeni harcban a rendszeres szűrővizsgálat, amire a mostani séta is igyekezett felhívni a figyelmet preventív módon.

Kapcsolódó cikk
A magyar nők töredéke jár rendszeresen emlőszűrésre
A 35 évesnél idősebb magyar nők 44 százaléka még sosem járt emlőszűrésen, a fiatalabb nők körében ez az arány 80 százalék - derült ki az Affidea Magyarország megbízásából készített országos, reprezentatív kutatásból, amelyet a magánegészségügyi szolgáltató kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön közölt.

A megmozduláshoz most is csatlakozott a Veszprémi Petőfi Színház, valamint szombaton délelőtt ott volt a sétán Porga Gyula, polgármester és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, Ficsor Karolina, a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetője, valamint a kórház főigazgatója, Czinkotay Frigyes is.

A mellrák elleni küzdelem színe a rózsaszín, ezt a színt viselték a felvonulók is, de szombat este Veszprém nevezetes épületeit is ilyen színű fénybe öltöztették.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Orbán Viktor: tartani kell a lépést a világ élvonalával a sportlétesítmények minőségében is kajak-kenu Orbán Viktor: tartani kell a lépést a világ élvonalával a sportlétesítmények minőségében is Tartani kell a lépést a világ élvonalával, nemcsak a pályán, nemcsak a vízben, hanem a felkészülésben és a sportlétesítmények minőségében is - jelentette ki a miniszterelnök szombaton Sukorón, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia megnyitóján. tegnap 20:52 Tavalyhoz képest 14 százalékkal több külföldi vendég jött nyáron Magyarországra turizmus Tavalyhoz képest 14 százalékkal több külföldi vendég jött nyáron Magyarországra A nyári hónapokban több mint 3 millió külföldi vendég érkezett Magyarországra, 14 százalékkal több a tavalyi azonos időszakhoz képest - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) leányvállalata, a Visit Hungary Zrt. pénteken az MTI-vel. tegnap 12:17 Alkotó közösség, ami formálta Veszprémet közélet Alkotó közösség, ami formálta Veszprémet A Veszprém Megyei Tanácsi Tervező Vállalat negyven évét bemutató tablókiállítás nyílt pénteken a Tegulariumban, ahol péntekenként előadásokkal idézik fel a vállalat munkásságát. tegnap 16:05 Elkészült a felújítás, újra járnak a vonatok Veszprém és Győr között közélet Elkészült a felújítás, újra járnak a vonatok Veszprém és Győr között Elkészült a nyár eleje óta tartó felújítás, október 10-étől kezdődően ismét teljes vonalon járnak a vonatok Veszprém és Győr között – közölte Váczi Viktor, a Máv Zrt. szóvivője.  2024. október 11. 13:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.