Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémben is indul a Pontvadászat

2024. október 16. 13:56
Ez nem egy újabb hűségkártya-rendszer, hanem egy tájékozódási akadálypálya, amelyet bárki teljesíthet egy mobilapplikáció segítségével.

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség koordinálásában az ország 27 városában működik úgynevezett pontgyűjtő pálya, amelyekkel elsősorban nem azokat szólítják meg, akik versenyszerűen űzik a tájékozódási futást, hanem mindenkit, aki szeretné a szabadban, mozgással tölteni az idejét. A veszprémi pályát, amit a Jutasi úti műfüves pálya és a Jutas vitéz-kilátó közötti területen jelöltek ki, a Veszprémi Honvéd SE tájfutó szakosztálya üzemelteti. 

A rajt és cél pont a Barátság parki kondipark mellett található, innen indulhatunk a negyven állomást érintő útra, mely során az egyes ellenőrző pontokon kvízkérdéseket kell megoldanunk. Mindezt egy Android és IOS rendszerre is elérhető mobilalkalmazás segítségével tehetjük meg. 

A veszprémi pályát kedden adták át – ami azért is különleges alkalom, mert pontosan ezer nappal a Veszprémben rendezendő 2027-es tájékozódási futó világbajnokság megnyitója (2027. július 13.) előtt történt. Az addig hátralévő időszakban számos, a tájékozódási futáshoz kapcsolódó tömegsport rendezvényt és világversenyt is rendeznek majd a térségben. 

– A tájfutás a nagy tömegek számára kevésbé ismert sportág, és fontos szándékunk, hogy 2027-ig felépítsük a közönséget, kíváncsivá tegyük a veszprémieket, megismerkedjünk a sportággal, mielőtt a világbajnokságot megrendezzük – mutatott rá Porga Gyula polgármester a felvezető évek fontosságára. A városvezető hozzátette: Veszprémnek nagy ambíciója, hogy 2026-ban az Európa sportrégiója címet viselhesse, ezt pedig erősíti a 2027-es tájékozódási futó világbajnokság rendezése – ezt a feladatot a Honvéd SE vállalta, akiket kiváló partnerként jellemzett a polgármester.

A 2027-ig tartó időszakban Veszprémben több nemzetközi versenyt is szerveznek, ilyenek lesznek 2025 szeptemberében a Rövidtávú Országos Bajnokság, 2026 nyarán a Középtávú Országos Bajnokság, majd a Tájékozódási Futó Erdész Európa Bajnokság, 2026 októberében a Honvéd Kupa,  és végül 2027 tavaszán a Közép-Európai Ifjúsági Tájékozódási Futó Találkozó. 

Schöngrundtner Tamás
Vámosi Patrik
további cikkek
Palmarsson visszatér Veszprémbe? Veszprém Handball Club Palmarsson visszatér Veszprémbe? "Exkluzív hír érkezett Veszprémből! Aron Palmarsson visszatér, Xavi Pascual együttesét erősíti az idény végéig" – számolt be csütörtökön késő este a handball-planet.com a balkan-handball.com portálra hivatkozva. tegnap 21:48 Nyert a Veszprém, de nagy árat fizetett! Veszprém Handball Club Nyert a Veszprém, de nagy árat fizetett! A házigazda Veszprém Handball Club kellemetlen mérkőzésen két góllal múlta felül a sereghajtó, dán Fredericiát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csütörtök esti csoportmérkőzésén. A derbi kezdeti szakaszában az "Építők" egyiptomi irányító-átlövője, Jehja Elderaa vélhetően súlyos térdsérülést szenvedett: a játékost társai vitték le a pályáról. tegnap 20:26 MLSZ: nőtt az NB I átlagnézőszáma, romlott az átigazolási egyenleg labdarúgás MLSZ: nőtt az NB I átlagnézőszáma, romlott az átigazolási egyenleg A 2022/23-as idényben jelentősen nőtt a labdarúgó OTP Bank Liga átlagnézőszáma, a magyar válogatottat övező érdeklődés pedig európai szinten is kimagasló volt - többek között ez is kiderült a Magyar Labdarúgó Szövetség által második alkalommal elkészített Professzionális futballkörképből. tegnap 17:34 Jövő pénteken indul a jegyértékesítés a magyar-németre magyar labdarúgó-válogatott Jövő pénteken indul a jegyértékesítés a magyar-németre Jövő pénteken kezdődik a jegyértékesítés a november 19-én sorra kerülő Magyarország-Németország Nemzetek Ligája-mérkőzésre. tegnap 17:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.