Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
11°C
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
11°C

Gyulay Zsolt a VehírEsten: a magyar olimpia lehetne a nagy közös ügyünk

2024. október 21. 23:07
Gyulay Zsolt, kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, a Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke volt a második VehírEst vendége, akivel az aktív sportkarrierjének mérföldkövei mellett szóba került, hogy milyen lelki és egzisztenciális kihívásokkal kell szembe néznie az olimpikonoknak visszavonulásuk után, de beszélgettünk arról is, hogy miért szeretik a Forma 1-es magyar futamot annyira az egész világon, valamint a párizsi olimpia tanulságairól is, illetve az ismét előtérbe kerülő magyar törekvésekről az olimpiarendezés kapcsán. Cikkünkben megtekinthetik vágatlanul a teljes beszélgetést.

Szerkesztőségünk hagyományteremtő céllal hozta létre idén a VehírEst rendezvénysorozatot, ahol időről időre olyan országosan is ismert és elismert vendégeket hívunk meg Veszprémbe, akiknek a gondolatai saját területükön mérvadónak számítanak és jól illeszkednek városunk polgári értékrendjébe.

Október 17-én a Barátfüle étteremben Gyulay Zsolt volt a VehírEst vendége, akivel a Vehír főszerkesztője, Hajas Bálint beszélgetett

  • arról, hogy egy élsportolónak igenis szüksége van némi egoizmusra is a sikerekhez;
  • viszont visszavonulása után pont ezt az egót kell visszaszorítania ahhoz, hogy a civil életben is megtalálja a helyét.
  • Gyulay Zsolt őszintén beszélt arról, hogy hogyan sikerült a sportkarrierje után az üzleti szférában is megtalálnia a helyét, és hogy ebben mekkora előnye, vagy éppen hátránya volt a sportolói múltjának.
  • Elmondta, hogy a Hungaroring pályavonalát először a nyolcvanas évek elején Bernie Ecclestone, a Forma 1 akkori mindenható ura rajzolta fel egy papírlapra, miután Moszkva helyett végül Mogyoródra esett a választás, ahol új futamot rendeznek.
  • Megtudtuk, hogy hogyan sikerült elérni azt, hogy mára a Magyar Nagydíj a második leghosszabb ideje, megszakítás nélkül a versenynaptárban szereplő futam
  • és, hogy milyen fejlesztések zajlanak jelenleg is az ország legnagyobb sportlétesítményében.
  • A MOB elnökeként beszélgettünk Gyulay Zsolttal a párizsi olimpia tanulságairól,
  • külön  kitérve Hámori Luca és Imane Khelif nagy nemzetközi visszhangot kiváltó bokszmérkőzésére és annak sportdiplomáciai kezelésére.
  • Végül az ismét terítékre kerülő magyar olimpiarendezési törekvésekről és annak realitásáról is beszélt Gyulay Zsolt.
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.