Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Végre nyár

2010. augusztus 1. 6:10
Nem marad koncert nélkül a vár, végre nem fenyegetnek a felhők, a programokhoz illő időjárásra számíthatunk az Ünnepi Játékok zárónapján.

Mindenekelőtt essen szó a szombati időjárásról. Az előrejelző számítógépes modellek nagy magabiztossággal állították, hogy az esti órákban jó eséllyel átvonul felettünk egy zápor, vagy zivatar. A szervezők elővigyázatosságból az esőhelyszínen tartották meg a rendezvényt. A délutáni órákra azonban látszódott, hogy ez a csapadékmező nem alakul ki az egész nap felettünk tartózkodó felhőmező miatt (nem jött létre elegendő energia), a napközben, délről érkező nedvesebb légtömegek pedig „falba ütköztek” a Balaton felett, s nem érték el a várost, pedig olyannyira megközelítették, hogy még szivárvány is megjelent az égen.

Mire bizonyossá vált, hogy a vártnál barátságosabb estében lesz részünk, már nem lehetett átszervezni a programot a szervezők és a nézők nagy bánatára. Úgy vélem, bármilyen kis mennyiségű eső valószínűsége esetén is a helyes döntés az Arénában megtartani a programokat, s mivel a végső döntés pillanatában még csapadék ígérkezett, muszáj volt az esőhelyszínt választani, mert ez még mindig jobb megoldás, mintha a program közepén zivatar miatt véget érne az este.

Ami pedig a mai napot illet, végre szárazabb légtömegek érkeznek fölénk, sokat süt a Nap, este pedig kellemes 20–23°C ígérkezik.

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.