Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Generációk találkozója

2010. augusztus 1. 9:24
Az Arénába kényszerült szombat este a The Earth Wind & Fire koncertje, de ott is fergetegesre sikerült a buli.


The Bluesberry Band

Beivódott a köztudatba, hogy a Veszprémi Ünnepi Játékok csak az elit szórakozása, pénzes fesztivál. Bizonyára van benne igazság, de július 31-én, szombaton valami egészen mást lehetett tapasztalni. Törökülésben üldögélve várta a koncertet a nép, majd amikor az előzenekar, a The Bluesberry Band a húrok közé csapott, már táncra is perdült a közönség nagy része.

A zenekar veszprémi kötődésének, avagy a hangulatnak volt-e köszönhető, de olyan estet alapoztak meg, ami nem zárulhatott csalódással, csakis izomlázzal. Aki eddig hiányolta, most kapott táncos lábakat, felszabadult társaságokat, pörgést és forgást, fiatalokat és időseket. Utóbbi megidézte a régi idők hangulatát, mi pedig hozzáadtuk a magunk fűszeres fiatalságát. Generációk találkozása és szuper zene – ez így volt kerek.

A The Earth Wind & Fire koncertjét tehát már felspannolt közönség fogadhatta, amely oly türelmetlenül várta a világhírű csapatot, hogy az elegáns csúszást sem tudta tolerálni. Amikor a zenekar tagjai berobbantak a színpadra, megelevenedtek a Veszprém Arénában a ’70-es, ’80-as évek.

Régi felvételeket nézegetve, avagy az emlékeket felidézve tudhattuk, hogy a fiúk nem aprózzák el a bulit, a tökéletesre csiszolt hangzás mellett még a színpadi levonulásuk is megtervezett. Valamennyi ritmikus funky nótához kapcsolódott táncos elem, előre megkoreografált mozgás, az pedig egyértelmű, hogy az energikus pörgésbe gyerekjáték volt bekapcsolni a közönséget. Szombat este sem kellett sokat erőlködni – a bezártság ellenére is megkapták az elégedetlenkedők a fesztiválhangulatot.

Galéria
Generációk találkozója - The Earth Wind & Fire a Veszprém Arénában
Janni Anikó

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.