Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
11°C
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
11°C

Ismét jön az Erőművek éjszakája

2024. október 22. 16:14
Az izgalmas programsorozatba idén is bekapcsolódott a VKSZ Zrt, a Haszkovó utcai fűtőműben pénteken várják azokat, akik kíváncsiak azokra a kulisszatitkokra, hogyan oldja meg a város közel hétezer lakás fűtését

A VKSZ Zrt. Haszkovó utcai fűtőműve már 1974 óta szolgálja a várost. A Jutasi úti lakótelepen összesen 6452 lakást szolgál ki, továbbá iskolákat, óvodákat, és egyéb közületi fogyasztókat is.

Pénteken az Erőművek éjszakáján ide is várják az érdeklődőket, akik amellett, hogy megismerhetik, hogy milyen technológiákat alkalmaznak a komplexumban, érdekes kulisszatitkokat is megtudhatnak az itt dolgozó szakemberektől.

A fűtőműben négy darab régi Láng HOK 12/12 típusú kazán, és két új Bosch Unimat UT-46 kazán van; a két újabbhoz külön füstgázhő-hasznosító berendezés is tartozik. A távhőtermelés kiszolgálásához tartozó modern vízkezelés és a szivattyúház is megtekinthető lesz, továbbá az országban ritkaságnak számító, propán és levegő keverékéből a földgázzal egyenértékű tüzelőanyagot előállító SNG rendszer is.

Az Erőművek éjszakáján való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a programsorozat weboldalán lehet megtenni.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.